Viceprimarul din Margau, Gheorghe Capota: "Daca ramane Emil Boc premier, facem oras din Rachitele"

Satul Rachitele din comuna Margau a primit 2,4 milioane de lei pentru construirea unei sali de sport si 800.000 de lei pentru reabilitarea dispensarului si a caminului cultural. Primaria mai are depus la Guvern inca un proiect pentru electrificare.

 

Viceprimarul din comuna Margau, Gheorghe Capota, nu crede ca este ceva suspect in aceste alocari. "Proiectul salii de sport il avem in lucru de 5 ani si ne-a tot fost respins pe diverse motive. O facem acolo, si nu in Margau, pentru ca in Rachitele functioneaza scoala cu clasele V-VIII, singura din comuna. Sunt acolo peste 200 de copii", a declarat, pentru StirideCluj,  Capota.

 

"Nu vad care e problema ca printre sutele de sali de sport care se fac in Romania se face una si in Rachitele. Daca ar fi sa se faca numai aici, as intelege comentariile rautacioase", mai spune viceprimarul.

 

In urma cu o saptamana, Primaria Margau a primit de la Guvern inca 800.000 de lei, 450.000 pentru repararea dispensarului medical si 350.000 pentru reabilitarea caminului cultural, ambele din Rachitele. "Numai in Rachitele avem medic, degeaba am face in Margau. Haideti sa vedeti cum arata si dispensarul si caminul cultural, ca ploua inauntru", a declarat Gheorghe Capota.

 

"Traim in aceleasi conditii, mergem prin acelasi noroi ca si altii, noi de ce sa nu primim. ce sa facem, sa ii cerem premierului sa isi schimbe buletinul sau sa ni-l schimbam noi?", se intreaba viceprimarul. El recunoaste ca pana in acest an comuna nu a mai primit finantare de Guvern pentru proiecte de investitii.

 

"De doi ani ne chinuim cu un alt proiect, de introducere a curentului, dar nu ne-a fost inca aprobat, desi presa a criticat faptul ca in comuna lui Boc sunt case neelectrificate", spune viceprimarul. Aproape 80 de gospodarii din comuna Margau nu au inca energie electrica, suma necesara pentru extinderea actualei retele fiind de peste un milion de euro.

 

Viceprimarul nu stie daca acest proiect va fi aprobat in viitorul apropiat, dar spune, glumind: "Daca ramane Emil Boc premier, facem oras din Rachitele".

 

Un alt proiect de investitii derulat in Rachitele, in valoare de 60 de milioane de euro, este finantat prin Programul Operational Regional. Reabilitarea drumului judetean care leaga Rachitele de Ic Ponor a inceput in 2008 si are termen de finalizare luna septembrie a anului viitor.

 

Reprezentantii Consiliului Judetean, institutia care a intocmit proiectul, sustin ca reabilitarea drumului va permite dezvoltarea potentialului turistic al zonei.

 

Foto: margau.ro

Comentarii Facebook