VEZI lista "Premiantilor UBB 2010" realizata de Go Free " Revista Studentului din UBB

Revista studenteasca Go Free premiaza studentii de la UBB Cluj Napoca.


   
- Florentina Carbunaru (Facultatea de Istorie si Filosofie)
- Andreea Maria Mihale – GE Scholar Leader (Facultatea de Matematica si Informatica)
- Daniel Blaj (Facultatea de Istorie si Filosofie)
- Mara Rusu, Cristina Antonescu, Catalin Nunu, Daniela Rebrean, Emilia Prelipcean, Edmond Sabou, Alina Sarca, Mariana Andres , Claudiu Danaila, Patricia Labou, Oana Coldea, Andrei Giorgiu, Emilia Somesan  - au castigat patru din cele sase premii acordate in cadrul concursului national "Europa jurnalistilor din amfiteatre" organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Lista premiilor obtinute de studentii de la Catedra de Jurnalism UBB: Sectiunea RADIO: Premiul I - Unitate si diversitate in Europa - Mara Rusu, Cristina Antonescu si Catalin Nunu Premiul II - Tinerii basarabeni - Mara Rusu si Cristina Antonescu; Sectiunea TV: Premiul I - Bilant dupa 6 luni de colectare selectiva (Daniela Rebrean, Emilia Prelipcean, Edmond Sabou, Alina Sarca, Mariana Andres si Claudiu Danaila) Premiul II - Informare despre Europa (Patricia Labou, Oana Coldea, Andrei Giorgiu, Emilia Somesan). in perioada 16-18 mai 2010 acestia au vizitat Comisia Europeana si Parlamentul European de la Bruxelles.

- Alina Calin, Andrei Cantea, Andrei Dascalu, Cosmin Mihaiu –echipa Simplex, locul I; Roxana Chelemen, Catalina Harasim, Oana Iova, Tania Nemes – Dream Team, locul II; Florin Bunau, Rares Musina, Alexandru Spiridon si Vasile Tofan –Team Flux, locul III; (Facultatea de Matematica si Informatica) au cucerit podiumul finalei nationale Imagine Cup, sectiunea Software Design.

Imagine Cup este cea mai importanta competitie de tehnologie adresata studentilor din intreaga lume, organizata de compania Microsoft. Pe langa locurile fruntase, studentii din Cluj-Napoca au castigat si premiul pentru perseverenta si tenacitate (echipa Dream Team), premiul pentru cea mai buna prezentare tehnica (echipa Team Flux) si premiul pentru cel mai bun prezentator (Tania Nemes).

- Vlad Bogdan Niste, Marian Olaru si Vlad Pascanu (Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica) a castigat premiul al treilea la Competitia internationala pentru studenti, Freshhh2010, organizata de Grupul MOL.
Runda finala a concursului s-a desfasurat la Budapesta in perioada 5-7 mai 2010. Echipa s-a clasat pe locul III in clasamentul general obtinand insa locul I la prezentarea proiectului creativ. Competitia a constat in cateva sesiuni interactive de intrebari cu caracter tehnic mai ales din domeniul petrol si gaze, organizate on-line, realizarea unui proiect creativ pe baza unei teme date si o runda finala de probe practice, la care s-au calificat primele 10 echipe din cele 687 de echipe inscrise in concurs.    

- Csibi Laszlo (locul III, sectiunea “animatie"), Manuela Borza (locul I, sectiunea “experimental"), Ana Tomos (locul I, sectiunea “foarte scurt" si sectiunea “documentar"), Raluca David (locul III, “documentar") - bilantul studentilor din UBB la Festivalul de Film Studentesc FFest.

- Andreea-Iuliana Litean (Facultatea de Drept) castigatoarea Bursei Bostina 2010.  Valoarea unei burse este de 200 de Euro lunar si se acorda pe perioada anului de invatamant universitar (octombrie – iunie) si ofera beneficiarilor posibilitatea de a lua contact, inca din facultate cu una din cele mai mari case de avocatura din Romania.
   
Trei echipe a cate doi studenti au reprezentat Universitatea “Babes-Bolyai" la Campionatul European de Dezbateri Academice care a avut loc la Amsterdam, Olanda, in luna iulie.

Dupa preliminarii, una dintre echipele UBB se clasa pe locul trei la categoria engleza ca limba straina dupa doua echipe olandeze.  Desi nu am reusit inca sa identificam numele studentilor din echipe, meritul este al lor si ii cuprindem in lista realizata de “Go Free".
   
- Melinda Szabo (allumnus OSUBB) si-a incheiat in luna noiembrie a acestui an mandatul ca membru in Social Affairs Committee din cadrul European Students’Union.
Misiunea ESU este de a reprezenta interesele educationale, culturale, economice si sociale ale studentilor la nivel european prin intermediul actorilor relevanti, si in particular Uniunea Europeana, Bollogna Follow-Up Group, Consiliul Europei si UNESCO.
   
- Valentin Filip (Facultatea de Istorie si Filosofie) - reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii Babes-Bolyai (delegat din partea OSUBB), a coordonat proiectul OSUBB "Burse pentru studenti". De asemenea, Valentin este coordonatorul departamentului Educational din cadrul Organizatiei Studentilor din Universitatea "Babes-Bolyai" si coordonator la nivel de Cluj al campaniei nationale de consultari "Implicare pentru dezvoltare" organizat in acest an de Consiliul Tineretului din Romania.

- Nicoleta Straton (Presedinte OSUBB) – Coordonatorul proiectului educational "Junior Summer University 2010", editia a III-a. 
Junior Summer University este un proiect al OSUBB prin intermediul caruia peste 200 de elevi (absolventi ai clasei a XI-a) din toata tara au posibilitatea sa urmeze timp de doua saptamani, cursuri in cadrul facultatilor din UBB. Cursurile sunt sustinute de profesori si vizeaza informarea elevilor cu privire la viitoarea facultate pe care o vor alege la finalul liceului.

- Daniel Danciu (Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei) – reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii  - a reusit obtinerea a peste 40 de locuri de cazare in caminele UBB pentru studentii cu dizabilitati, in anul universitar 2010-2011.

Diploma de onoare din partea Go Free va fi acordat pentru  Carmen Dobocan pentru activitatea de voluntariat desfasurata la nivel european in 2010, in calitate membru al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania – ANOSR (International Officer for European Students' Union)

Comentarii Facebook