Vezi cum arata lacul Tarnita, unde sunt cautati cei trei disparuti VIDEO


Un echipaj format din patru pompieri continua cautarile celor trei persoane disparute luni, 27 februarie, in lacul Tarnita. In zona in care se banuieste ca s-au inecat, lacul are 65 de metri adancime.

Un echipaj compus din patru pompieri au coborat pe lac si miercuri dimineata. "Nu facem scufundari pentru ca este foarte periculos. Vom scana suprafata lacului. Unde se banuieste ca au disparut, adancimea este de 65 de metri, dar scanerul nostru ajunge pana la 100 de metri", a declarat unul dintre membrii echipei de salvatori.

Cei care conduc cautarile cred ca cele trei corpuri au fost trase de curent spre barajul lacului Tarnita, unde adancimea este de 100 de metri. "Nu se poate cobori acolo cu scafandrii pentru ca gheata are o grosime de peste 10 centimetri si riscam o alta tragedie", a mai spus un salvator.

Autoritatile au contactat o firma din judetul Mures, specializata in scufundari, care va trimite luni, 5 martie, la Cluj o echipa de scafandri.

Conform procedurile, scufundarile se pot face numai daca in echipa sunt 6 scafandri, dar ISU Cluj are numai 3 astfel de pompieri special antrenati.

Conform reprezentantilor firmei din Mures, dintre cei 6 scafandri, doi se scufunda, alti doi tin cablurile de asigurare cu care sunt legati cei care se afla sub apa, iar alti doi stau in barca si o asigura.


Comentarii Facebook