Vezi cum arata Clujul de la inaltime, din turnul bisericii "Sfantul Mihail" - VIDEO si FOTO


Circa 300 de clujeni s-au incumetat sa viziteze turnul bisericii "Sfantul Mihail", deschis cu ocazia "Zilei Tineretului". Turnul are 80 de metri inaltime si a dat in folosinta in 1860.

Accesul in turn s-a facut fara nicio taxa si le-a reamintit clujenilor trecuti de prima tinerete de anii '90, cand accesul era permis saptamanal. "Ma bucur ca a fost deschis turnul. Am facut si niste fotografii si imi pare rau ca nu am venit dotat sa si filmez. Imi aduce aminte de anii '90, cand turnul era deschis vizitelor mult mai des. Este foarte frumos aici si ar reprezenta cu siguranta un obiectiv turistic", a declarat profesorul Adrian Patrut, de la Facultatea de Chimie, care a vizitat turnul.

Chiar daca accesul in turn a fost gratuit, clujenii nu s-au inghesuit sa urce. Pe parcursul intregii zile au fost circa 300 de persoane care au vrut sa admire orasul de la inaltime.

"Este foarte frumos aici, dar mai trebuie facute unele amenajari pentru ca altfel nu se poate, nu vor veni turistii. Este putin cam nesigur si scarile sunt cam darapanate. Trebuie deschis pe baza unei taxe si modernizat locul", a spus James, un turist britanic care a vizitat turnul.

 

Turnul a fost "marcat" de-a lungul anilor de miile de vizitatori care i-au urcat scarile. Multi si-au lasat urma, inscriptionandu-si numele pe pereti sau pe barnele de lemn. Printre cele mai vechi inscriptii sunt din 1883 si din 1871.

 

Potrivit Wikipedia, constructia Bisericii "Sfantul Mihail" a inceput in 1316, cand Carol Robert de Anjou a acordat o serie de libertati orasului, intre care si dreptul de a-si alege un preot si de a ridica o biserica parohiala.

Biserica "Sfantul Mihail" a fost edificata in doua faze, o parte a fost terminata in 1390, iar a doua s-a intins intre 1410-1487. Lucrarile la actual turnul au inceput in 1837 si s-au terminat in 1860 si este si astazi cel mai inalt turn de biserica din Romania.

 

Vezi si...

O tanara si-a fracturat piciorul in timp ce urca in turnul bisericii "Sfantul Mihail" - VEZI cat de subrede sunt scarile - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook