Vezi AICI marturiile fostilor detinuti politici care au trecut prin beciurile Securitatii, de pe strada Republicii - VIDEO

 

La operatiunea de cautare a celor 13 luptatori anticomunisti, despre care se spune ca ar fi fost omorati si ziditi in beciul fostei Securitati de pe strada Republicii, au luat parte si detinutii politici care au fost incarcerati aici.

 

Unul dintre ei, Asztalos Lajos a fost incarcerat la varsta de 16 ani si a povestit cu tristete experienta prin care a trecut. Fostul detinut sustine ca a fost retinut la varsta de 16 ani pentru ca impartit manifeste impotriva regimului comunist.

 

Asztalos Lajos nu crede ca cei 13 luptatori ar fi fost ziditi in beciul Securitatii, pentru ca regula era ca victime sa fie inmormantate in cimitirul din Chinteni.

 

Sapaturile in beciul cladirii in care functioneaza acum Palatul Copiilor au inceput miercuri dimineata la ora 10.00. Arheologi si istorici de la Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania au condus operatiunea, la care au mai asistat si politisti si un procuror militar.

 

In urma sapaturilor a fost descoperira o celula de 7,5 metri pe 3 metri, dar lucrul va continua cateva zile pentru a stabili daca fostii detinuti impuscati in beciul Securitatii au fost ziditi in subsol.

 

Comentarii Facebook