Veste bună pentru o clujeancă! Un grup de voluntari britanici îi contruiește o casă în care să-și crească fiul FOTO


Un grup de 31 de avocați din Marea britanie a sosit la Cluj pentru ajuta la construcția unor case pentru familii defavorizate în Jucu, iar în această săptămână ajută la ridicarea unei locuițe pentu o mamă singură și fiul ei de 6 ani.

Echipa de voluntari construiește un duplex de locuințe pe care îl va aduce cât mai aproape de finalizare până la finalul săptămânii. Într-una din locuințele construite va locui Veronica Pop, de 30 de ani, alături de fiul ei, pe care îl crește singură, potrivit reprezentanților Habitat for Humanity Cluj.

În prezent, Veronica trăiește în casa părintească, unde alături de ea și fiul ei mai locuiec și bunica, părinții și o soră care are la rândul ei un băiat.

În aceste zile, Veronica este pe șantier, muncind cot la cot cu voluntarii englezi.

Sunt încântată de cât de harnici sunt! Mă întreabă cum îmi voi amenaja camerele, în ce culori o să zugrăvesc și mă bucur că le place casa și întregul proiect. N-am cuvinte să le mulțumesc și la anul îi invit cu mare drag la ceai în noua mea casă, când vor veni să construiască în alte proiecte ale Habitat for Humanity Cluj”, spune Veronica.

E o mare mulțumire să vezi ce impact vizibil are munca pe care o facem. Mai ales în prima zi, când am început cu fundația, pentru ca la final să avem pereții ridicați și parțial acoperiți cu OSB. Pare o responsabilitate mare să construiești o casă pentru cineva, dar o fac cu drag, pentru că sunt sigură că fericirea Veronicăi va fi și mai mare”, povestește Natalie Montezuma, una dintre voluntare.

Unul dintre voluntari, Aster Crawshaw, a venit la Cluj pentru a patra oară.

Echipa de voluntari construiește pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu, unde asociația va ridica 15 locuințe pentru familii care locuiesc în condiții inadecvate, până în vara anul viitor, cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali.

Comentarii Facebook