banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

Vasile Puşcaş sursă a Securităţii. Fostul negociator șef al României cu UE colabora pe probleme de contraspionaj

  
Numele profesorului universitar Vasile Puşcaş, negociatorul şef al României cu Uniunea Europeană şi fost ministru al Integrării Europene apare pe o listă cu sursele recrutate de Serviciu 3 de Contraspionaj al Securităţii Cluj. Ofiţerul care l-a prelucrat se numeşte Vasile Bura şi încă trăieşte.

Numele fostului ministru al Integrării Europene şi negociator şef al României cu Uniunea Europeană, apare într-un document al Direcţiei 3, Serviciu 3 al Securităţii din Cluj, ca fiind sursă a acestui serviciu.

Într-o notă redactată de Securitatea din Cluj, în cazul profesorului american Katharine Verdery, despre care se spunea că ar fi "agentă a serviciului american de spionaj", numele lui ministrului Vasile Puşcaş apare în clar, într-un tabel cu persoanele cu care profesorul american a intrat în contact. "Vasile Puşcaş - asistent universitar la Facultatea de Istorie. Este sursă a serviciului 3 Cluj, folosită în caz. În prezent se află în SUA ca bursier Fulbright", nota securistul care a întocmit raportul. În acelaşi tabel îl întâlnim pe fostul ministru de externe şi rector al UBB, Andrei Marga care, la rândului lui, era "sursă". "Andrei Marga - lector universitar la catedra de filozofie. Este sursă a Serviciului 3, folosită în caz".

 

 

 

Direcţia 3 a Securităţii se ocupa cu probleme de contraspionaj, fiind organizată pe servicii, fiecare dintre acestea având o linie specială de muncă, de exemplu, Serviciul 3, se ocupa de cetăţenii americani şi vest europeni.

Revenind, Katherine Verdery, se afla atunci la Cluj, pentru o bursă de două luni, fiind în atenţia Securităţii, deşi nu a întreprins nimic ostil contra ţării noastre. Aşa cum vom vedea mai jos, Securitatea le făcea dosare de urmărire informativă şi puţinilor prieteni ai României.

Verdery a mai intrat în contact academicienii Ştefan Pascu şi David Prodan. Numele celor doi mari istorici sunt trecute pe respectivul tabel, dar securiştii au notat sec "academician", semn că aceştia nu au fost colaboratori sau informatori ai Securităţii.

Bursa de la Universitatea din Illinois

Documentul Securităţii Cluj este datat 31 august 1987. Din acesta rezultă că ministrul Vasile Puşcaş se afla în Statele Unite în acea perioadă, fără să se specifice clar unde. Pornind de la această informaţie, şi anume că fostul negociator şef al României la Uniunea Europeană a fost "sursă" a Securităţii, Departamentul de Investigaţii al Ştiri de Cluj a derulat o amplă anchetă jurnalistică.

Într-un document aflat la dosarul de conducător de doctorat al lui Vasile Puşcaş, se arată că acesta a fost fost în Statele Unite, în anul 1987, la Universitatea Illinois - Urbana Champaign, ca şi bursier Fulbright. Informaţia este întărită de o scurtă notiţă publicată în Anuarul Institutului de Istorie şi Arheologie Cluj, pentru anii 1987-1988, "... semnalăm apoi vizitele profesorilor P. Teodor în Statele Unite ... a tov. asistent V. Puşcaş în SUA, etc.", se arată la pagina 723 a anuarului de istorie. Dintre cei doi, doar profesorul Puşcaş a fost la Universitatea din Illinois.

 


"Universitarul în cauză este Vasile Puşcaş"

Ancheta jurnalistică a scos la iveală că Securitatea Cluj i-a atribuit lui Puşcaş numele de cod "Păun". În cartea "Securitatea şi Intelectualii", publicată sub egida Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a Instititului Revoluţie Române din decembrie 1989, sunt publicate mai multe note date de "Păun", colonelului de Securitate Vasile Bura.

Într-una din aceste note informative, sursa "Păun", relata cu lux de amănunte vizita de trei luni pe care a derulat-o la Universitatea din Illinois Urbana Champaign, în perioada 13 iulie - 31 octombrie 1987, perioadă care include şi data "raportului Verdery".

Sursa principală luată în vizor de Securitate, prin informatorul "Păun", a fost un mare prieten al României, istoricul american Keith Hitchins. În cele cinci pagini de notiţe, sursa informa vizitele pe care le-a făcut împreună cu profesorul universitar american la diferiţi istorici americani de renume, interesaţi la vremea respectivă de soarta României.

Istoricul Keith Hitchins a fost contactat pe mail şi întrebat ce istoric român de la Facultatea de Istorie din Cluj Napoca l-a vizitat în anul 1987. "Este posibil ca profesorul despre care vorbiţi să fie Vasile Puşcaş, dar notiţele mele sunt departe de a fi complete", a scris Keith Hitchins. Într-un alt mail de răspuns, universitarul american este rugat să facă un efort de memorie, fiindu-i relatat un episod pomenit de sursa "Păun", în nota sa, şi anume cina pe care cei doi au luat-o acasă la un alt istoric american, profesorul Bates. "Acum sunt sigur, dacă aţi pomenit de cina alături de profesorul Bates, că universitarul român de la Universitatea din Cluj, în discuţie, este Vasile Puşcaş", mai adaugă istoricul Keith Hitchins.

Rugat să îşi spună părerea despre relaţia pe care Vasile Puşcaş o avea cu Securitatea, Keith Hitchins susţine că "Informaţiile dvs. nu mă surprind. Am cunoscut mai multe cazuri similare în ultimii ani. Ele nu au importanţă pentru mine", a conchis Keith Hitchins.

Notele date de "Păun"

Relaţia dintre Keith Hitchins şi Vasile Puşcaş a fost una foarte apropiată şi în anii de după 1989. În cartea profesorului Vasile Puşcaş, "Istorie, Societatea, Modernizare", publicată în anul 1995, fostul ministru vorbeşte în termeni elogioşi despre profesorul Keith Hitchins. "Voi fi mereu ataşat sfaturilor şi învăţăturilor primite de la profesorul Keith Hitchins".

Revenind la nota informativă semnată "Păun", la finalul acesteia colonelul de securitate Vasile Bura nota sec: "Keith Hitchins este cunoscut la problema americană. Este suspect a fi cadru al Serviciului de spionaj american".

Într-o altă notă informativă, semnată "Păun", datată 26 martie 1988, Securitatea era informată despre tentativa sursei de a-l determina pe istoricul Keith Hitchins să-şi spună punctul de vedere cu referire la un articol publicat de istoricul britanic, Norman Stone, despre "Istoria Transilvaniei", considerat a fi cu caracter denigrator la adresa României.

Ulterior, Securitatea Cluj a propus deschiderea dosarului de urmărire informativă "Eldorado", nume de cod acordat istoricului american Keith Hitchins, cu scopul de a dezinforma Serviciul de spionaj american. În raportul respectiv, se susţine că Keith Hitchins, întreţine relaţii apropiate cu mai mulţi istorici români, între care şi Vasile Puşcaş.

"Nu am fost informator"

Fostul ministru Vasile Puşcaş a recunoscut că în perioada iulie-octombrie 1987 a fost bursier Fulbright al Universităţii din Illinois dar nu îşi explică cum au apărut acele note la Securitate, cu numele de cod Păun. "Este adevărat că de fiecare dată când mă întorceam de la studii din străinătate scriam rapoarte de activitate pe care le lăsam la rectorat sau la Academia de Ştiinţe Sociale. În perioada iulie-octombrie 1987 am fost în SUA, la Illinois, dar nu am semnat niciun angajament cu Securitatea. Nu ştiu nimic despre colonelul Bura, îi ştiam pe ceilalţi ofiţeri care răspundeau de Universitate dar nu am intrat niciodată în contact cu aceştia", spune Vasile Puşcaş.

Fostul negociator şef a mai spus că a fost urmărit de Securitate din cauza unei discuţii pe care a avut-o cu Katharine Verdery. "Cineva mi-a spus că voi avea probleme pentru că am fost cu ea la o cafea şi că este urmărită pentru că a fotografiat o unitate militară".

Oficialii CNSAS susţin că Vasile Puşcaş nu a fost deconspirat niciodată pentru că, atunci când a fost ministru al Integrării Europene, nu s-au descoperit documentele necesare.

Funcţii deţinute de ministrul Vasile Puşcaş

1991 – 1992: Director, Centrul Cultural Român, New York
1992 – 1994: Ministru Consilier, DCM, Ambasada României, Washington DC
1992 – 1994: Ambasador Interimar
2000-2004 - negociator şef al României cu Uniunea Europeană
2008-2009 - ministru al Integrării Europene
2008-2009 - Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, în Guvernul României

coral1_1_1.jpg
31-3-2014, 18:11
29 vizualizări
18 comentarii
clujean1-4-2014, 23:55
Intre timp, am citit cele consemnate de tov. conf. (lt-col) Bura, intr-un raport ”Strict secret”, Nr. 0042, din 3 nov. 1987, reprodus in cartea cu ”pricina”, ”Securitatea si intelectualii in Romania anilor '80”, editata de dl dr. Liviu Taranu, la meritoasa si prolifica editura ”Cetatea de Scaun” (Targoviste), despre sursa ”Paun” (Puscas), intre paginile 153-161.

Tov. asist. univ. Puscas-Paun i-a inmanat d-lui prof. Hitchins mai multe carti despre Istoria romanilor (probabil, tiparite de prolifica, inegalabila si regretata editura "Dacia”, din Cluj, prin grija stralucitilor redactori, istoricii Polverejan si Olteanu; minti luminate, care s-au bucurat de mare respect). A primit in schimb materiale de aceeasi natura. A avut contacte cu multi istorici americani din zona Chicago. Au discutat pe diverse teme istorice si contemporane. Inclusiv despre bolsevici si lacheii iredentisti (foarte activi impotriva Romaniei). Tov. Puscas-Paun a fost foarte prudent, si nici n-a cunoscut bancuri cu bolsevicii (?!). In acele vremuri, eram foarte doct in astfel de bancuri. E adevarat ca altele mi-au fost educatia si traseul.
Dl prof. Hitchins avea in obiectiv si Istoria Transilvaniei, domeniu in care, pana la urma, a scris foarte interesant.
Din voluminosul raport intocmit de tov. conf. Bura, rezulta marea deschidere a oamenilor de stiinta americani, fata de o Romanie ologita de o dictatura rosie de familie (ca destule familii din UBB post-decembrist), care a trebuit sa faca si doi pasi inapoi, ca sa tina piept extraordinare subversiuni sovietice, care a inselat America, in care comicsul super-mitomanului Pacepa era la mare moda (l-am citit, si, de pe pozitie necompromisa de colaborarea cu Securitatea, i-am descoperit cateva minciuni monumental-ordinare).
Romania a fost surda si oarba, in afara rapoartelor diplomatice si, probabil, ale unor agenti de teren (cel mai probabil, se ocupaun, cu precadere, de achizitii de tehnologie). Toate celelalte tari, zise "socialiste”, aveau in America centre culturale. Romania, nu. Tara a fost intr-un reflux izolationist foarte periculos, asociat cu dezinformarea extraordinar de eficace, instrumentata de bolsevici si lachei. In momentul ‘89-‘90, era sa o coste ceea ce se screm sa faca, si azi, anumite partide.
Una, peste alta, cred ca tov. Puscas-Paun, "rara avis” romaneasca, din domeniul academic, in America, a fost cu lacat la gura, dar cu urechile deschise, pe linia partidului. Dar nu impotriva Romaniei. In epoca, se stia foarte bine cine mai putea iesi din tara, in acel an 1987. Dar asta nu mai scade, nu mai aduna, acum.

Ceea ce i-am reprosat dlui prof. Puscas, in comentariul anterior, este ca n-a contribuit, in nici un fel, la detronarea "Regelui Nebun", din Scaunul UBB. In nici un fel. Putea sa o faca, orice ar spune, acum. Si atunci se stia bine, dar acum se si dovedeste ca a fost o cauza nobila, esentiala, pentru viitorul universitatii. A ratat-o.

Altii au facut-o, luptandu-se ani de zile cu incalificabilul. Ei sunt adevarati eroi ai UBB. Sunt cunoscuti. Si totusi, si azi sunt sabotati si marginalizatii. Pata veche si grea, pe obrazul inchistatei universitati.

Mai exista un grad de libertate, deloc, de neglijat: smulgerea mastii de pe fata "Regelui Nebun" n-a avut loc decat dupa ce pe la conducerea SIE a trecut dl dr. Ungureanu, care i-a mai si "telefonat” cateva "apropouri", batute in urechile acestuia. Pe dl dr. Ungureanu il asteptam sa fie explicit cu ultimul 1%, ramas "neclarificat”.
clujean1-4-2014, 21:07
1 - In niciun CV public (internet) al dlui prof. Puscas nu apare episodul 1987. Nici altele nu apar. Nu e corect. dar, in mocirla morala in care ne zbatem, e cel mai mic rau.

2 - „În cartea "Securitatea şi Intelectualii"..."Păun"...colonelului de Securitate Vasile Bura”.

Tov. Vasile Bura, bastinas din dulcea Tara a Oasului, era conferentiar (lt-col). A avansat la profesor (colonel), mai tarziu. Cine l-a cunoscut pe dl. prof. Bura, dupa 2010, stie ca e un tip afabil, destul de deschis, si nu prea e prins cu minciuna. Are o vorba, pe care nu o foloseste des, dar o foloseste: "tradator de tara” (nu l-a folosit la adresa tov. Puscas, despre care nu s-a discutat, raul cel mare fiind altul). Cand o foloseste, daca compari cu ceea ce stii (laturile in care s-a scaldat si se scalda vizatul), trebuie sa ii cam dai dreptate dlui profesor (col.rz.). Cred ca e toba in CI, ante si post. Pentru lamurirea cazului Verdery, pomenit intr-o carte si de dl prof. Mihu (fost tov. prof) (invit vulgul zelos sa o caute), ar fi bine sa fie intrebat dl prof Bura. Ca sa nu ne tot invartim in jurul cozii. Cu aceasta ocazie, dl prof. va lamuri, definitiv, daca este dispus, afacerea Marga. Are toate datele. Marturia domniei sale e mai tare decat CNSAS.

3 - "Keith Hitchins susţine că "Informaţiile dvs. nu mă surprind. Ele nu au importanţă pentru mine", a conchis Keith Hitchins.

Profesorul american e fost banuit de CI-ul Securitatii ca avand legaturi ca dna prof. Verdery. Dl prof. Puscas a fost imaginea in oglinda. Sunt chit. Sa nu uitam care au fost vremurile. De asemenea, ca Statele Unite au fost inselate ingrozitor de toate instiutiile URSS cu atributii in subversiune, cum ca R.S. Romania facea, in realitate, jocul bolsevicilor; cred ca e una din cele mai mari minciuni ale sec. XX; informatii detaliate, in extraordinarele carti scrise de stralucitul prof. american Larry Watts; asa ca nu e de mirare, deloc, ce facea Securitatea unui Ceausescu incoltit din toate directiile.

E cel mai probabil ca, in primul rand, dl prof. Puscas sa ii fi furnizat prof. american date documentare despre Istoria romanilor, in ultimii 250 ani. Cine are in biblioteca cartile profesorului american, stie prea bine ca sunt foarte valoroase (le am si le-am studiat). Nu putea sa le scoata din aer. Dl prof american n-a intrerupt relatiile cu Romania (Cluj), dupa 1989. A avut, dupa 1989, doctoranzi romani. In departamentul pe care l-a condus n-a avut persoane provenite dintr-o zona geografica, istoric anti-Romania (au fost si sunt doua). Asta-i tot.

4 - Ii sugerez dlui prof. Puscas sa adopte o atidudine mai flexibila. Risca sa se compromita si sa isi compromita opera intelectuala, care e de valoare (ii apreciez cel mai mult cartea despre istoria Universitatii clujene, spusa raspicat si cu episoade pilduitoare, neluate in seama in timpul celei mai negre perioade post-1989, perioada Marga). Ma mira foarte mult ca dl prof. n-a gasit o formula care sa explice, simplu si clar, povestea, oricare ar fi. Din presa, cunosc si episodul delegatiei din 4 decembrie 1989, pe care nu il comentez. In privinta calitatii negocierilor de aderare la UE, facute sub o presiue externa, periculoasa (venita dintr-o zona traditional anti-Romania), iar, nu comentez.

5 - In 2004, cand s-a crezut ca dl prof. Puscas va candida pentru functia de rector al UBB, a fost atacat cu duritate de slugoii de serviciu ai incalificabilul Marga. L-au legat de g-lul DSS Plesita. Dl prof Puscas a tacut malc. Eu, care am crezut in verticalitatea dlui prof. Puscas, vazand ca timpul trece, fara nici o reactie, l-am aparat, intr-un blog, aratand ca Marga e cel care a avut relatii cu prostovanul si periculosul g-l DSS (unii il lauda, altii spun ca periculosul securist din varful puterii comuniste a facut prostii monumentale; ii cred pe cei din urma). Pentru ca col. Plesita, seful Securitatii reg. Cluj, a "facut” facultatea de istoria la ff., in aceeasi perioada cand Marga a facut-o la zi, la aceeasi Universitate din Cluj-Napoca. Dl prof. Puscas era copil. Mai grav, dl prof. Puscas a tacut malc pana la capat. Pana azi. Are coloana vertebrala indoita din sale. Nu are absolut nici o scuza. Indiferent ce explicatie ar da. Adica, eu, caruia Securitatea, prin mizerabilii slugoi din teren, mi-a distrus sanatatea si viitorul, am putut-o face, iar domina sa, nu ?

6 - Nu am relatii personale cu domnia sa. Chiar daca parcurgem un moment al adevarului, sugerez ca dl prof. Puscas, o mare dezamagire, la fie lasat in pace. Opera stiintifica a domniei sale e prea importanta. Si faptul ca, in politica, s-a dezis de grupul Iliescu-KGB. N-am auzit sa nedreptateasca pe cineva. Cu toate cele spuse, adunand, nu il vad ca personaj nagativ. Altii sunt. Si sunt bine-mersi. Fac rau tarii cu vagoanele. Afirmatii facute, avand in spate o biografie curata si verificabila.
?!1-4-2014, 16:59
Foarte pertinente observatiile lui Izidor ! In alta ordine de idei, nu observ nicio nota prin care sa-si fi turnat colegii, vecini, rude, prieteni, etc. Toti cei ce au detinut un pasaport de serviciu in perioada comunista trebuiau ca in 24 de ore de la intrarea in tara, sa se prezinte la "Intreprinderea de comert exterior, agentia, etc" prin care obtinuse pasaportul, pentru a primi acel "talon de intrare/iesire din tara". Cu totii aveau de complectat o declaratie cu ce au facut, cu cine s-au intalnit, etc Asta indiferent ca vorbim de mucitori constructori, studenti bursieri, cantareti, etc ! Cei care-si turnau colegii, aceia sunt blamabili, nu cei care isi vedeau de treaba lor si isi faceau doar meseria. Daca a colaborat cu contraspionajul romanesc, nu am decat cuvinte de lauda la adresa sa.
Cornel1-4-2014, 18:32
Sigura ca da, nu (mai) e nici o diferenta, toti erau obligati sa dea declaratii, Nu putea nimeni se se opuna. Nici cei care se intorceau din misiune si nici cei care refuzasera sa primeasca vreo misiune din partea Securitatii. Numai ca primii au ajuns ministri iar ceilalti zac in cimitire.
?!2-4-2014, 0:59
Cornel, cred ca nu ai inteles esenta scrierii mele, ori poate nu m-am exprimat eu suficient de clar:
E un lucru fundamental diferit sa dai informatii contraspionajului tarii tale, de turnarea colegilor care ascultau Europa Libera (de ex.)
Toti, absolut toti cei ce aveau tangenta cu strainatatea si cu cetatenii straini, aveau de dat declaratii, indiferent ca vorbim de zidari ce mergeau in Irak, de muzicieni ce cantau in RDG, ori studenti !
A colabora cu contraspionajul, eu nu pot sa-l consider altfel decat un gest patriotic !
Daca traiesti cu senzatia ca reputatul profesor american, nu facea acelasi lucru la CIA-ul lor, apoi te inseli amarnic !
Deci hai sa nu confundam lucrurile !
Izidor 1-4-2014, 13:20
As avea si eu o intrebare naiva pentru domnii care au oferit imaginile cu nota informativa din 3 noiembrie 1987. De unde a avut Securitatea pe atunci imprimanta de tipul celei din imagine, probabil laser si de ce scria securistul cu i din a (exemplu: cateva) in anul 1987?
profesorul1-4-2014, 18:38
chiar nu vezi ca documentul e luat din cartea lui Gabriel Andreescu? Mirarea ta e inutila sau, ma rog, asemanatoare cu cea din fata portii noi....
clujean1-4-2014, 21:28
E document CNSAS. E o copie. Probabil, dupa un microfilm, pentru ca documentele au fost microfilmane de Securitate inainte de 1989. Fara a exclude, cu totul, un fals.
Izidor2-4-2014, 9:03
Dom Profesor, daca era o postare dintr-o carte, dupa umila mea parere, autorul trebuie s-o indice in mod expres, asa, pentru rigurozitate stiintifica, daca tot suntem profesori ! In orice material, bibliografia este esentiala iar necitarea lui Gabriel Andreescu este de condamnat. Oricum, prezentarea in felul in care s-a realizat in articol este dubioasa.
clujean3-4-2014, 0:45
Pagina e copie xerox a paginii 153, din ”Securitatea si intelectualii in Romania anilor '80”, editata si tiparita de Liviu Taranu (cercetator CNSAS), la editura ”Cetatea de Scaun”, din Targoviste.
epurator1-4-2014, 10:59
Ordinari ca acest gunoi de om care au distrus Romania si o distrug in continuare.Cat mai trebuie sa asteptam pana jeguri ca tiganu de Adrian Nastase care a distrus Romania si pe romani sa fie condamnat pe viata si altii asemeni lui.Acesti tradatori impreuna cu ungurii ordinari si criminali de la UDMR au distrus aceasta tara si pe romani si o distrug in continuare.TREBUIE SA-I DISTRUGEM PE ACESTI NEMERNICI NU VA LASATI ROMANI LUPTATI IMPOTRIVA ACESTOR CRIMINALI CRE NE DISSTRUG TARA PE EI SI PE MAMA LOR.
cleaner471-4-2014, 11:57
Dar cu oameni ca tine oare ce trebuie facut?! vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti, folosesti un limbaj de mahala, cred ca nu ai o minima educatie! cred ca urasti tot ceea ce tu nu poti atinge nici in vis! cati ani ai domnule si ce stii despre securitate si metodele ei, cu exceptia articolelor de senzatie prin care incearca, alti refulati, sa discrediteze un om care a facut ceva pentru tara asta! inainte de a mai blama si injura pe altii, uita-te in oglinda, macar o clipa!
cocosu1-4-2014, 10:10
Puscas a fpst un securist notoriu si din cauza lui a plecat un politolog de clasa cum e Dan Pavel de la Cluj. Puscas a fost, este si ramane un securist!
DAN1-4-2014, 9:52
NO, SI???!!!
ratuta1-4-2014, 8:28
vai si amar de tara si natiunea care nu are un serviciu de contra informatii bine pus la punct e o tara pierduta pentru ne stiutori contra spionajul e una si turnatoria sau datul in gat e alta
Tache3-4-2014, 12:37
Intr-adevar noi avem un serviciu (chiar servicii) de contrainformatii bine pus la punct . La fel cu serviciile de informatii. Pacat ca nu lucreaza pentru romani. Bafta la devalizarea tarii si inrobirea romanilor , mai serviciilor
DON PADRE1-4-2014, 1:54
De ce va mirati? UBB este inca plin de "dinozauri" comunisti. Din pacate, acestia fac pui la nivelul mentalitatii si al practicilor staliniste...
DA11-4-2017, 13:44
CAM ASA ESTE ...FAC, DIN PACATE, PUI, PUISORI, GAINUSE...

Cele mai citite ştiri din Social

4159 vizualizări
19-11-2018, 21:20
Tânără atacată BRUTAL la Alba Iulia. Suspectul Nicolae Drăgoi, REȚINUT. Fusese eliberat recent din penitenciar - VIDEO» Vezi tot
2681 vizualizări
20-11-2018, 14:26
Boc le transmite un ultim avertisment studenților din Cluj care vin cu mașini la facultate» Vezi tot
2674 vizualizări
20-11-2018, 7:55
Accident mortal la Fundătura! Două dube s-au lovit frontal - VIDEO» Vezi tot
2505 vizualizări
20-11-2018, 11:45
Accident pe Corneliu Coposu. Femeie și nepoata ei, lovite pe trecerea de pietoni - VIDEO» Vezi tot
1811 vizualizări
20-11-2018, 11:34
Accident filmat LIVE pe strada Oașului. De ce derapează șoferii - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?