Vand loc in caminele din Hasdeu cu 300-350 de euro! Asculta discutiile cu 2 studenti care isi vand locurile


Locurile in caminele din campusul studentesc Hasdeu se vand cu preturi curprinse intre 300-350 de euro. Site -urile de anunturi sunt pline de oferte, iar unii studenti mai fac si reduceri de 50 de euro.

Unul dintre studentii cu care am luat legatura, Dragos, ne-a spus ca locul lui l-a promis cuiva care ii va plati suma de 300 de euro. "L-am promis. Astazi se pun oricum rezultatele, dar e promis deja la altcineva", ne-a spus el. Avantajul oferit ca un bonus este faptul ca, fiind copil de cadru didactic, beneficiaza de reducere 50% a cazarii.

Tanarul student ne-a mai spus ca locurile sunt cautate pentru ca "e criza si nu isi permite lumea sa stea in chirie" si ca pentru a fi sigur ca nu ai probleme, dupa ce cumperi un loc, trebuie sa ai acceptul administratorului. "Trebuie consultata cu administratorul. Nu-i chiar simplu, dar se poate. Depinde ce zice el", a mai spus Dragos.

Mirela, o studenta care si-a vandut locul in caminul 4 din Hasdeu, si-a dat locul cu 250 de euro, desi initial cerea 300. Ea ne-a spus ca mai sunt care nu au vandut si cel mai bine ar fi sa mai consultam si alte site -uri de anunturi.

Purtatorul de cuvant al UBB Cluj, Cristina Nistor, sustine ca fenomentul a fost eradicat si ca astfel de practici se pedepsesc dur. "Regulamentul spune ca cei care isi vand locurile risca sa nu mai primeasca niciodata cazare in caminele universitatii. Cei au spus acesti studenti nu se poate proba si nu se poate sti cu siguranta daca chiar au facut acest lucru. Cei care vor fi prinsi vor fi pedepsiti", a mai spus Cristina Nistor.

Prefectul studentilor de la UBB Cluj, Andrei Ciubuc, este mai in tema cu aceste practici si a declarat pentru Stiri de Cluj ca este la curent ca mai sunt studenti care isi vand locurile. "Am limitat pe cat de mult posibil vanzarile, dar mai sunt unii care fac asta. Oricum sistemul ii va elimina pentru ca la plata cazarii trebuie sa vina titularii cazarii si asa ii prindem pe cei care au cumparat", a mai afirmat Ciubuc.

Potrivit prefectului studentilor, anul trecut au fost prinsi 60 de studenti care si-au vandut locurile si care au fost sanctionati.

La UBB Cluj, astazi se face repartizarea locurilor in camin pentru studentii din anul I, sambata pentru cei din anul II, iar duminica pentru anul III si masteranzii.

Comentarii Facebook