Valea Olpretului, un pericol in zona Dejului! Zona este considerata "prima necesitate" pentru amenajare


In urma unor verificari efectuate, reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au constatat eroziuni in malurile Vaii Olpretului, colmatari ale albiei si imposibilitatea scurgerii debitelor create de viituri din cauza dezvoltarii vegetatiei.

Verificarile au fost efectuate la confluenta Vaii Olpret cu raul Somes, pe raza municipiului Dej, in zona Viile Dejului  si pana in amonte de localitatea Antas apartinand comunei Bobalna.

In urma acestor verificari, Consiliul Judetean Cluj a aprobat autorizatia de construire solicitata de Apele Romane  pentru efectuarea unor lucrari de amenajare a Vaii Olpretului, interventie considerata in acest moment ca fiind de prima necesitate.

"In urma verificarilor efectuate în teren s-au constatat existenta a numeroase eroziuni în malurile Vaii Olpretului, colmatari ale albiei, dezvoltarea vegetatiei, care împiedica scurgerea debitelor creeate de viituri, ceea ce necesita lucrari de amenajare care constau în reprofilarea albiei si consolidari de maluri", sustine Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica.

Lucrarile vor dura 20 de luni, de la data la care vor incepe si vor costa 5 milioane de lei.


Comentarii Facebook