60.000 de vaccinuri impotriva gripei AH1N1, distribuite la Cluj in ultimele 10 zile

60.000 de vaccinuri impotriva gripei noi, de tip AH1N1, au fost distribuite de Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj in perioada 5 - 14 ianuarie.

"In intervalul de timp 27 noiembrie - 4 ianaurie, am distruibit la Cluj doar 20.000 de doze de vaccin Cantgrip. Dupa data de 4 ianuarie, insa, cererile au inceput sa curga valuri si am reusit sa triplam cantitatea de vaccin distribuit, in numai 10 zile", a declarat, pentru Stiri de Cluj.ro, directorul adjunct al DSP Cluj, medicul Mihai Moisescu.

El a mai spus ca, din 27 noiembrie si pana acum, in judetul Cluj au sosit, de la Institutul Cantacuzino, 89 de mii de doze de vaccin. "Au fost distruibuite catre medicii de familie si centrele de vaccinare 80 de mii de doze. Acum mai avem 9.000 de vaccinuri si daca va fi cerere tot asa de mare vom cere o suplimentare", a mai spus Moirescu.

Directorul adjunct al DSP Cluj a declarat ca pana acum in judet s-au vaccinat impotriva gripei AH1N1 in jur de 11.000 de persoane, dar ca cifra exacta va fi cunoscuta abia saptamana viitoare cand vor fi facute raportarile.

Comentarii Facebook