UTCN ia credit un milion de lei pentru demararea proiectelor europene


Universitatea Tehnica din Cluj Napoca (UTCN) va contracta un credit in valoare de 1.000.000 de lei pentru a finanta demararea proiectelor europene.

"Acesti bani sunt pentru inceperea derularii proiectelor europene ale universitatii pe anul 2011. La aceste proiecte sumele se deconteaza mai tarziu pentru ca fara acest credit nu puteam incepe", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al UTCN, Catalin Popa.

Universitatea Tehnica din Cluj Napoca va derula in 2011 30 de proiecte de cercetare, resurse umane si cercetare si dezvoltare.

"Returnarea banilor se va face in momentul in care incepem sa incasam fondurile europene, dar asta se va intampla peste cateva luni. Universitatea nu isi permite sa finanteze din fonduri proprii demararea acestor proiecte de finantare pentru ca veniturile pe 2011 au scazut drastic", a mai spus Catalin Popa.

Valoarea totala a proiectelor europene derulate de UTCN in 2011 se ridica la 10 milioane de euro.

Creditul de un milion de lei din care urmeaza sa fie finantate aceste contracte la inceput va fi contractat pe baza de licitatie in sistem de "negociere accelerata".

Comentarii Facebook