Urmărire în trafic și foc de armă la Cluj! Un minor gonea cu mașina, apoi a încercat să fugă de polițiști



Polițiștii clujeni au depistat și urmărit în trafic, duminică seară, un minor de 17 ani, care conducea un autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, pe raza cartierului Mănăștur.

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 23:30, un polițist din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 4 Poliție și un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza cartierului Mănăștur, au observat un conducător auto care circula cu viteză excesivă”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, cel în cauză a pătruns cu viteză în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Mehedinți și Izlazului și nu a oprit la semnalul de oprire efectuat de către polițist, continuându-și deplasarea. Astfel, patrula auto a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

La un moment dat, conducătorul auto a oprit autovehiculul și împreună cu alte două persoane au coborât din autovehicul și au fugit.

Polițistul și jandarmul au pornit în urmărirea lor și i-au somat să se oprească, cei trei neconformându-se. Pentru oprirea lor, a fost necesară efectuarea unui foc de avertisment în plan vertical. În urma uzului de armă nu au rezultat victime, iar cei trei au fost reținuți și conduși la sediul unității de poliție.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autorismul a fost condus de către un tânăr, în vârstă de 17 ani, din Gilău. Totodată, numărul de înmatriculare aplicat autovehiculului era fals, acesta fiind neînmatriculat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook