Urmările furtunilor de la Cluj: Zeci de curți și subsoluri au fost inundate, într-o singură zi



Pompierii clujeni au fost solicitați la câteva zeci de intervenții, joi, în urma ploilor torențiale de joi.

Patru autospeciale și o motopompă din cadrul ISU Cluj au acționat în trei localități pentru scoaterea apei din peste 30 de curți și subsoluri.


Apa a fost acumulată ca urmare a precipitațiilor abundente înregistrate în această după-amiază și în majoritatea cazurilor datorate și depășirii capacitații canalizărilor”, anunță reprezentanții ISU Cluj.

Astfel, au fost două subsoluri, situate în imobile de pe strada Timișoara din municipiul Cluj-Napoca, care au necesitat scoaterea apei.

În municipiul Gherla 14 curți și subsoluri care au necesitat intervenția pompierilor, situate pe străzile Hăsdății, Ciocârliei, Emil Racoviță, Gelu, Tudor Vladimirescu și Gării. Intervențiile au fost realizate în colaborare cu un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei Gherla.

În orașul Huedin au fost afectate peste 18 curți și subsoluri de pe străzile Horea, Florilor, Salcâmilor, Gării, Bradului, Tăbăcărilor, Teilor și Aurel Munteanu de apele acumulate în urma precipitațiilor abundente. Două autospeciale și o motopompă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin au acționat pentru scoaterea apei acumulate în curțile afectate din orașul Huedin.

Meteorologii de la ANM au mai emis o informare de vreme rea, care vizează aproape toată țara, valabilă până sâmbătă seară, la ora 21.00.

Comentarii Facebook