Urmările furtunii de joi de la Cluj. Zeci de pompieri au intervenit la inundații



Zeci de pompieri au intervenit, joi după-amiază, pentru a scoate apa din imobilele inundate din cauza furtunilor.

Am acționat cu șase autospeciale pe timpul după-amiezii de joi 21 iunie a.c., în municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești, pentru scoaterea apei din curți și subsoluri în care s-a acumulat apă, ca urmare a precipitațiilor abundente”, anunță reprezentanții ISU Cluj.

Astfel, 26 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Cluj-Napoca au acționat cu șase autospeciale pentru a scoate apa din zece subsoluri, din imobile situate străzile Nicolae Cristea, Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Gruia, Clinicilor, Izlazului. O hală din localitatea Floreşti a fost eliberată de către pompieri de apele pluviale acumulate în urma ploilor.

De asemenea, un echipaj de pompieri a intervenit, alături de personalul din Serviciul Spații Verzi al Primăriei Cluj-Napoca și o echipă a unui furnizor de energie electrică pentru înlăturarea unui arbore căzut peste mai multe autoturisme parcate și cabluri electrice doborâte.

”Evoluția situației este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar echipele specializate pot fi mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență, iar evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional”, mai precizează ISU Cluj.

Comentarii Facebook