Universitatile din Romania invitate sa fuzioneze de ministrul Daniel Funeriu


Ministerul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca va cere Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior ca gaseasca mijloace de finantare a universitatilor care vor sa fuzioneze.

"Un rector din Cluj, fost ministru (n. red. Adrei Marga), spunea un lucru interesant, cu care sunt de acord, ca Romania are prea multe universitati si prea putini studenti. Intr-o tara ca Romania, principalul obiectiv din punct de vedere managerial al Ministerului Educatiei trebuie sa fie concentrarea resurselor. Voi cere Consiliului National pentru Finantarea invatamantului Superior sa creeze instrumente de finantare preferentiala pentru universitatile care doresc sa fuzioneze, pentru ca vom reusi sa avem universitati de top atunci cand vom avea institutii puternice si cand nu se vor disipa resursele si sa avem in cadrul aceluiasi oras mic universitati ale caror activitati se suprapun", a declarat Daniel Funeriu.

Ministrul a dat ca exemplu orasul Strasbourg, unde din cinci universitati a ramas numai una, cea mai buna din Franta.

 

Daniel Funeriu a mai spus ca are informatii potrivit carora sunt universitati din Romania care ar vrea sa fuzioneze, dar care "au esuat pentru ca nu aveau la dispozitie instrumentele financiare din partea ministerului si legislative, pentru a face acest lucru, dar azi putem face un pas inainte pentru ca universitatile sa fie competitive la nivel international".

Declaratiile au fost facute cu ocazia deschiderii anului universitar al USAMV Cluj.

Comentarii Facebook