Universitatea din Florești NU se va mai construi. Primăria s-a ales însă cu 800.000 lei de pe urma investitorilor



Primăria comunei Florești anunță că se va rezilia contractul cu Asociația Creștină Pro Integritate, care urma să construiască un campus universitar în localitate.

Aceștia au solicitat rezilierea unilaterală a contractului, ce va avea loc abia săptămâna viitoare, datorită faptului că s-a solicitat de către administrația locală floreșteană plata la zi a tuturor creanțelor.

Cu toate că a rămas fără universitate, primăria Florești s-a ales cu peste 800.000 de lei din partea foștilor investitori, bani proveniți din taxele autorizației de construcție.

Cererea de reziliere a contractului a fost solicitată unilateral de către beneficiar, Asociația Creștină Pro Integritate. Motivele eu nu le cunosc, ele țin de managementul Asociației. Îmi pare rău că această investiție nu a fost realizată, mai ales că noi am demarat în acea zonă , Cetatea Fetei, construcția noii școli din Florești, investiție la care a fost deja eliberată autorizația de construire. În acest moment, ne aflăm în faza organizării de șantier. Revenind la reziliere, pot să vă spun că deja există investitori interesați de acel teren, așa că nu ne facem probleme. Îmi pare rău că nu s-a realizat acest proiect, dar, până la urmă, Floreștiul a avut de câștigat. În conturile primăriei a intra o sumă totală de puțin peste 800.000 lei, aici fiind cuprinsă redevența și taxele aferente autorizației de construire. Iar acești bani se regăsesc în investițiile pe care Primăria Florești le-a desfășurat și le desfășoară începând cu 2013”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook