Universitate Creștină în Florești. Șulea: S-a plătit taxa de autorizare pentru Universitate și vom elibera autorizația de construcție

 

Comuna Florești va avea o universitate, iar lucrurile încep să prindă contur susține primarul Horia Șulea. El a precizat că a fost plătită taxa pentru eliberarea autorizației de construcție. 

 

Întrebat cum ar trebui să se numească, Horia Șulea a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE că nu s-a ales un nume, dar că ar putea foarte bine să se numească Universitatea Florești. 

 

Azi pot să vă spun că pentru acea universitate s-a plătit taxa de autorizare și urmează să eliberăm în cel mai scurt timp autorizația de construcție și investiția va demara.

 

Este o investiție enormă pentru Florești, de peste 40 de milioane de euro. Este vorba despre un campus universitar, dar unul adevărat, care va avea clădirea de cursuri, sală de sport și alte terenuri. 

 

Investitorii au plătit 270.000 de lei taxă de autorizare. Nu cred că cineva își permite să renunțe la acești bani, mai ales că redevența este plătită la zi, iar redevența este o sumă destul de mare, 60 - 70 de mii de lei pe an.

 

Taxa totală de autorizare va fi stabilită la finalul lucrărilor când se fac calculele de reactualizare a investiției. 

 

Sper să o văd finalizată în mandatul meu. Și acolo este un mediu privat și oamenii când se hotărăsc să facă o investiție au tot ceea ce le trebuie și o vor face.

 

Va fi clădirea pentru cursuri, pentru studenți și cadrele didactice, teren de sport și alte zone de agrement. Am înțeles că vor fi 3 facultăți cu profil real și două cu profil socio-uman”, a declarat Horia Șulea.

 

Universitatea ar urma să își deschidă porțile în anul universitar 2015 - 2016, fiind dezvoltată în jurul actualului Institut Teologic Penticostal, anunță reprezentanții Asociației Creștine Pro Integritate. ”Romania are nevoie de schimbare la nivel mare, la nivel Mircea Cirtde generatie. Suntem o natiune care am avut intotdeauna valori si repere morale. Azi, insa, e tot mai greu pentru tineri sa le respecte in fata presiunilor si concurentei cu care se confrunta. De aceea, Asociatia Pro Integritate vrea sa contribuie la aparitia unei aparitii de profesionisti pentru care corectitudinea si etica sa fie cu adevarat o a doua natura. Aici in Floresti, langa Cluj-Napoca vom pune bazele acestui viitor. In cativa ani, cu ajutorul lui Dumnezeu si prin implicarea oamenilor, acest teren va deveni cel mai modern campus universitar din Romania. Zece hectare de teren se vor transforma intr-un spatiu al educatiei si spiritualitatii. Dezvoltata in jurul actualului Institut Teologic Penticostal, viitoarea universitate crestina va fi deschisa tuturor, indiferent de confesiunea lor”, a spus Mircea Cirţ, Preşedinte Asociatia Crestina Pro Integritate, citat de rodiagnusdei.wordpress.com.

 

Comentarii Facebook