Unitatea speciala de Aviatie Cluj-Napoca a ajutat la stingerea unui incendiu de pădure din Hunedoara. Ce dotări are elicopterul VIDEO



Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca a fost solicitată, joi, de cptrei ISU hnedoara pentru a asista, cu un elicopter, la stingerea unor incendii de pădure.

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj - Napoca participă în aceste momente cu aeronava din dotare, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului în masivul Retezat, pe o zonă de 5 ha de pădure şi coronament”, anunță reprezentanții unitpții de aviație.

Incendiul de pădure a fost localizat în comuna Pui, din judeţul Hunedoara, în zona cabanei Baleia.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket se face din lacul de acumulare Sântămăria – Orlea care se află la 19 km de incendiu sau din lacul de acumulare Subcetate care se află la 20 km de zona de pădure afectată.

Aeronava MI-17, din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

Comentarii Facebook