Unde a fugit Florian Walter nu îl mai prinde nimeni. Ce destinație ar fi ales milionarul

 

Florian Walter, acuzat de DIICOT de mari manevre financiare, ar fi fugit din România, destinația fiind una din care va fi dificilă recuperarea.

 

Conform unor surse, Walter ar fi în Cuba. El ar fi plecat din România cu o zi înainte de perchezițiile DIICOT și ar fi fost în Franța în ziua perchezițiilor. Omul de afaceri a ajuns la Nisa cu o mașină, iar spre Cuba a zburat cu o cursă de linie.

 

Walter ar fi retras și bani din Franța și i-ar fi transferat în Cuba, scrie ph-online.ro.

 

Omul de afaceri este cercetat de DIICOT Ploiești pentru fraude de peste 18,5 milioane euro.

 

Patronul U Cluj are un trecut controversat, schimbandu-si numele din Busca in Walter. Omul de afaceri a fost arestat in Austria, in timp ce transporta muncitori dornici la lucreze la "negru", intr-o retea pusa la cale cu un om de afaceri din Italia.

 

Busca a stat in inchisoare in Austria, iar la revenire in tara si-a schimbat numele in Walter si a reinceput sa faca afaceri cu Marian Magureanu, fiul lui Virgil Magureanu, fostul sef al SRI. Asa s-a imprietenit si cu Miron Mitrea, pe care l-a sustinut in campania electorala, obtinând in schimb postul de consilier general pentru Primaria municipiului Bucuresti. Astfel, a inflorit si firma sa, Romprest, care a obtinut contracte frumoase cu statul. 

 

Florian Walter a fost cel care l-a scos din tara pe "teparul" Mihai Necolaiciuc, considerat a fi omul lui Miron Mitrea. Necolaiciuc este acuzat ca a provocat o "gaura" in bugetul de stat de 100 de milioane de euro, dar Walter a scapat de acuzatii. 

 

Contractele patronului U Cluj cu statul sunt nenumarate: firma CFR Transauto ridica masinile din sectorul 1, Bucuresti, o alta societate reabiliteaza drumurile din sectorul 5, iar o divizie a firmei Romprest igienizeaza metroul si statiile CFR. Cireasa de pe tort este reprezentata de contractele de salubrizare a bazelor armatei americane din Romania si paza Aeurportului "Henri Coanda" si Baneasa din Bucuresti.

 

În dosarul instrumentat acum de DIICOT Ploiești, Florian Walter este acuzat că, prin diverse firme false, transfera banii primiți pe alte firme de la instituții publice sau societăți cu capital public. Banii erau retrași de administratorii puși numai de fațadă, sumele ajungeau la Florian Walter, iar apoi la firme din străinătate, controlate tot de el, în baza unor contracte fabricate.

 

Un profesor de la UBB Cluj, ARESTAT în dosarul lui Florian Walter. Cine este profesorul Iustin Pop

Comentarii Facebook