Un trotuar din Piața Avram Iancu aproape a dispărut - FOTO

 

Clujenii care trec prin Piața Avram Iancu nu își explică unde a dispărut trotuarul de lângă Catedrala Mitropolitană.

 

În ultimele zile am observat ca se lucreaza pe strada Avram Iancu de langa Catedrala Ortodoxa, insa nu m-am gandit ca rezultatul sa fie ingustarea trotuarului care si pana acum era ingusta. Asa se explica si de ce au taiat acolo arborii.

 

Rezultatul: un trotuar de nici 1m, din care jumatate sunt stalpii de iluminat. Un trotuar impracticabil, mai ales cu un carucior sau de catre oamenii cu dizabilitati.


Nu asa se face loc pentru banda dedicata pentru autobuze, nu se ia de la pietoni. E un semnal ca pietonii (sa nici nu vorbim de biciclisti) sunt in continuare inferiori autoturismelor in mentalitatea autoritatilor, ceea ce e contrar mentalitatii din occident”, ne-a relatat un clujean.

 

Primăria Cluj-Napoca nu a anunțat nimic despre aceste lucrări. Copacii au fost tăiați în iunie 2016, dar atunci trotuarul a fost păstrat. De circa 2 săptămâni s-a început lucrul pe carosabil, dar apoi au fost scoase dalele din bordură și trotuarul aproape a dispărut. 

 

Reprezentanții municipalității susțin că trotuarul a fost îngustat, dar că nu a dispărut. ”În acea zonă s-au făcut lucrări de extindere a benzii de circulație, pentru a apărea o bandă dedicată de transport în comun. În acest moment banda dedicată care pornește de la intersecția cu strada General Traian Moșoiu merge numai până la Tribunalul Cluj, dar aceasta urmează să fie extinsă până la intersecția cu Bulevardul 21 Decembrie 1989, pentru a intra în banda dedicată care va veni din Mărăști și va circula până pe strada Memorandumului”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii Facebook