Un troleibuz nou cumparat de Primarie de la Astra Arad, costa cat 15 autobuze second-hand luate din Franta!

Troleibuzele prezentate astazi de Primaria Cluj Napoca nu par a fi o afacere foarte buna, daca tinem cont de faptul ca unul a costat cat 15 autobuze second-hand cumparate din Franta, in luna septembrie.



Primarul Sorin Apostu a prezentat astazi noile achizitii, care vor intra in parcul auto al RATUC Cluj: doua troleibuze, cumparate de la firma Astra Arad, si care la pachet au costat 640.000 de euro. Pachetul cuprinde, insa, si alte 18 mijloace de transport care vor ajunge la Cluj in urmatoarea perioada, astfel inca "afacerea" va costa bugetul local circa 6 milioane de euro.

Pana acum, primaria s-a "multumit" sa cumpere mijloace de transport in comun second-hand, care pe langa cele achizitionate acum par un "chilipir".

Dovada sta contractul finalizat in luna septembrie 2010, cand RATUC  primit 15 autobuze cu burduf, pentru care Consiliul Local a platit suma de 375.000 de euro.

Autobuzele cumparate acum 2 luni au capacitate de 150 de locuri si au fost folosite timp de 10 ani, de regia de transport din Paris. Primarul Sorin Apostu a declarat atunci ca mijloacele de transport sunt eficiente si au dotari moderne: aer conditionat, sistem de supraveghere video pentru a preveni furturile si rampa pentru persoanele cu handicap.

Dotarile autobuzelor cu burduf seamana foarte mult cu cele ale noilor troleibuze, dar pretul inclina balanta in favoarelor primelor.

Dotari troleibuze:

- fiecare troleibuz are 105 locuri, din care 30 pe scaune

dimensiuni : lungime de 12  metri si o latime de 2,5 metri.
- sistem de numarare a calatorilor
- sistem de monitorizare video a interiorului, pentru suprevegherea sigurantei calatorilor (5 camere video care ofera vizibilitate in intreg troleibuzul. Imaginile se pot urmari si stoca in timp real)
- Rampa electrica pentru accesul persoanelor cu handicap (amplasate la uşile de acces de mijloc).

Comentarii Facebook