Un tren incarcat cu lemne furate a fost depistat in judetul Cluj


Un tren incarcat cu lemne furate, care urma sa ajunga in Cehia, a fost depistat pe raza judetului Cluj. Garnitura cu 10 vagoane continea circa 280 de metri cubi de busteni.

Politistii de la Transporturi Feroviare Cluj, Satu Mare si inspectorii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Oradea au efectuat un control la un tren de marfa ce urma sa plece din Romania, cu destinatia Cehia.

"Aproximativ 280 m.c. de material lemnos, in valoare de 50.000 de lei, care prezenta neconcordante intre mentiunile din documentele de transport si felul marfii incarcate, a fost depistat de politisti clujeni, in urma controlului efectuat asupra unui tren de marfa ce urma sa iasa din tara.

In urma controlului efectuat, au fost constatate neconcordante intre mentiunile din documentele de transport si felul marfii incarcate, respectiv s-a constatat ca pe documente era trecut lemn de foc, iar in realitate incarcatura era constituita din busteni de esenta tare pentru gater, fapt pentru care s-a dispus ridicarea, in vederea confiscarii, a 268 metri cubi de lemn -10 vagoane, in valoare aproximativa de 50.000 de lei
", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Adnana Ilies.


De asemenea, au fost amendati si expeditorii, doua firme din Certeze si Negresti Oas.

Comentarii Facebook