Un profesor de la Cluj s-a ales cu dosar penal, după ce și-a TERORIZAT elevii. Un copil a fost urecheat până a ajuns la spital



Un nou scandal a izbucnit la o școală din Cluj-Napoca, iar, de această dată, un profesor de limba franceză este cercetat penal de polițiști pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Profesorul Ion Pițoiu are doar 27 de ani și predă limba franceză la Școala Octavian Goga din Cluj Napoca, fiind suplinitor. Pe numele lui Pițoiu a fost deschis un dosar penal deoarece obișnuiește să îi tragă foarte tare de urechi pe elevi, până le dă sângele, scrie EVZ.ro.

Ultimul incident ar fi avut loc pe data de 17 februarie 2015, chiar în curtea școlii, când Pițoiu s-a dus spre un copil de nouă ani, care se juca în apropierea porții de ieșire din școală și l-a tras atât de tare de ureche încât i-a dat sângele.

Mama elevului, M. I. , susține că incidentul s-a petrecut în pauza de la ora 12, în curtea școlii.

După incident fiul meu a fost dus la cabinetul medical unde asistenta de serviciu a stabilit că trebuie să fie consultat de un specialist. După câteva ore am ajuns la un specialist de la Unitatea de Primire a a Urgențelor, urechea copilului fiind foarte umflată. Medicul ne-a comunicat că a suferit un traumatism pavilionar ureche dreaptă și a sesizat Poliția”, a povestit mama elevului agresat.

Oamenii legii au demarat în scurt timp cercetările penale și au deschis un dosar penal în care profesorul Ion Pițoiu este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Incidentul a dus la sancționarea profesorului de franceză cu reducerea salariului cu 15 la sută pentru o perioadă de șase luni, iar din cauza comportamentului acestuia , directorul Școlii Octavian Goga, profesorul Sorin Pop și-a dat demisia, pentru a nu mai fi chestionat în legătură cu faptele acestuia.

Mama elevului agresat a mai declarat că a fost la Poliție unde a dat o declarație în care s-a constituit parte vătămată și solicită tragerea la răspundere penală a profesorului violent. ”Au trecut atâtea zile de la incident și aș fi așteptat să vină domnul profesor să își ceară scuze dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a mai spus mama elevului.

Profesorul se pare că nu avea un comportament agresiv doar față de copii, acesta fiind sancționat disciplinar și la începutul anului școlar 2014-2015, cu avertisment, în urma unui scandal avut cu paznicii școlii care l-au întrebat cine este și ce dorește fără a-l cunoaște.

Domnul profesor Pițoiu este profesor suplinitor la școala noastră. La începutul acestui an profesorul Pițoiu a fost agresiv cu paznicii. Chiar și pe mine m-a amenințat cu pumnul”, se plânge directorul adjunct Kinga Bartha.

Pițoiu se pare că era și extrem de sever la ore, după primul semestru aproximativ 45% dintre elevii săi rămânând corigenți, mulți dintre ei cu media unu.

Mulți dintre acești elevi sunt în clasa a V-a și sunt în primul an de franceză. Tu care trebuie să îi înveți ca profesor înseamnă că ai o problemă dacă îi lași corigenți cu media unu. Înseamnă cu nu știu nimic acești copii”, a mai spus directorul adjunct Barhta.

Comentarii Facebook