Un preot clujean dezbraca sutana si se ocupa si de consilierea somerilor intr-un proiect european - VIDEO


Preotul Dorel Galan, de la Biserica Sfantul Toma de pe strada Dorobantilor, va coordona de la Cluj somerii din cadrul unui proiect finantat din fonduri europene cu 500.000 de euro.

Preotul considera ca implicarea sa in acest proiect reprezinta si implicarea bisericii in ajutarea si sprijinirea somerilor.

"Coordonarea de la nivelul judetului Cluj a acestui proiect reprezinta pentru mine o extensie a preocuparilor pastorale pe care le am la parohie si aceasta calitate a mea de preot reprezinta implicare, in mod indirect, a bisericii si in acest tip de activitate sociala. Pana acum daca vreti majoritatea serviciilor sociale ale bisericii s-au indreptat fie spre copii, fie spre o alta categorie, persoanele varstnice. Foarte putin a fost abordat segmentul persoanelor active, care in opinia mea reprezinta esenta societatii in sensul ca persoanele active asigura atat consumul celor din prima faza a vietii, cat si consumul persoanelor aflate la varsta pensionarii, prin contributiile pe care le fac la fondul de pensii. Contributia mea efectiva va fi in a coordona centrul proiectului Macs Nord Vest, in sensul de a ma asigura ca toate masurile pe care proiectul nostru le presupune si activitatile proiectului vor fi implementate", spune preotul.

Dorel Galan a fost preot misionar la Clinica de ginecologie Dominic Stanca si la Institutul de Oncologie. "Din 2011 am trecut in partea de pastoratie, dar nu am putut sta departe mult de fenomenul social si m-am oferit sa implic biserica in domeniul social", a mai spus Galan.

Proiectul in care este implicat parintele are o valoare de 500.000 de euro si este finantat din Fondul Social European.

"Acest proiect are o valoare de 500.000 de euro si ne propunem sa consiliem si pregatim 500 de someri de lunga durata si sa organizam 2 burse de locuri de munca pe an, sa mediem somerii si sa sprijinim inceperea unei noi afaceri", a declarat si Daniel Comanita, coordonatorul proiectului.

 

Proiectul Macs N-V este organizat in colaborare cu o companie spaniola specializata in formarea profesionala a somerilor.

Comentarii Facebook