Un pompier clujean ieșit de la cumpărături a ajutat o femeie prinsă sub un autoturism și rănită foarte grav

 

Un pompier clujean aflat în timpul liber a intervenit și a acordat primul ajutor unei femei rănite grav. Bărbatul, ajutat de alții, a ridicat mașina de pe victimă și apoi a coordonat acordarea primului ajutor.

 

Aflat în timpul liber, un coleg din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda a acordat primul ajutor victimei unui accident rutier, petrecut joi seara, în municipiul Alba Iulia.

 

O femeie de 60 de ani a fost lovită grav, pe o trecere de pietoni de pe strada Tudor Vladimirescu.

 

Victima accidentului a fost prinsă sub roțile mașinii și avea răni proeminente la cap. Urmând exemplul colegului nostru, persoanele prezente au reușit să ridice mașina și să elibereze victima doar cu puterile lor.

 

Bărbatul și-a dat seama că e posibil ca femeia sa aibă răni grave, de acea nu a lăsat pe nimeni să o miște, i-a acordat primul ajutor și a încercat să o țină în siguranţă până la sosirea colegilor săi de la SMURD. Din păcate victima a decedat ulterior, în ciuda eforturilor tuturor celor prezenți acolo.

 

Colegul nostru locuiește în zona unde s-a produs un accidentul și se întorcea de la cumpărături în momentul respectiv.

 

El se numește Lucian Mateș, este din Alba Iulia, dar lucrează ca pompier în cadrul ISU Cluj, făcând naveta. Este căsătorit și are doi băieți.

 

Pompier nu eşti doar în timpul programului de lucru, ci oricând cineva are nevoie de ajutor”, precizează colegii pompierului.

Comentarii Facebook