Un pompier clujean aflat în timpul liber a acordat primul ajutor la un accident de circulație - FOTO

 

Un pompier clujean aflat în timpul liber a acordat primul ajutor la un accident de circulație până la sosirea echipajului SMURD.

 

În cursul zilei de vineri, 17 martie a.c., un pompier clujean aflat în timpul liber, a acordat primul-ajutor medical unei persoane rănite în urma unui accident rutier.

 

În jurul orei 11:00, a avut loc un incident rutier pe strada Alexandru Vaida Voievod din municipiul Cluj-Napoca, în urma căruia un pieton a fost accidentat de un autoturism și a suferit o fractură deschisă la membrul superior drept, traumatism toracic și mai multe plăgi.

 

Printre martorii acestui eveniment a fost și colegul nostru, plutonierul URZICĂ IOAN, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Cluj-Napoca, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

 

Acesta, din proprie inițiativă, a acordat persoanei rănite primul ajutor medical, înaintea sosirii echipajului SMURD, prin aplicarea unui garou la mână, adaptat dintr-un șiret, și menținerea victimei în poziția de siguranță.

 

Deși aflat în timpul liber, subofițerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferință avea nevoie de ajutor și, prin intervenția sa, a reușit să amelioreze starea de sănătate a victimei, până la sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă SMURD”, precizează conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

 

Comentarii Facebook