Un pompier aflat în timpul liber, printre primii salvatori la accidentul de pe Frunzișului



Plutonierul adjutant Horea Crișan se deplasa cu mașina alături de familia sa, când a fost surprins să observe producerea unui accident între două mașini la o distanță mică în fața lor.

Ca urmare a accidentului, trei persoane au fost rănite, au rămas încarcerate două întruna dintre mașini, iar o victimă a ajuns în stare foarte gravă.

”Pompierul, cu o vastă experiență pe ambulanțele SMURD și coordonarea misiunilor de intervenție, a oprit mașina pe marginea carosabilului și a sărit în ajutorul persoanelor rănite

A anunțat situația la 112, oferind detalii exacte pentru forțele alarmate, astfel încât să se poată desfășura intervenția operativă, pentru accidentul de pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca”, anunță ISU Cluj.

Acesta a evaluat persoanele rănite și a asigurat condițiile pentru a rezista până la sosirea echipajelor specializate.

Subofițerul a sprijinit acordarea primului ajutor medical pentru cea de a treia victimă, chiar și după ce echipajele de pompieri, SMURD și ambulanță au început manevrele de descarcerare și acordare a asistenței medicale pentru victimele încarcerate.

Astfel a sprijinit paramedicul pentru fixarea în atelă a fracturii piciorului victimei și pentru montarea branulei în vederea administrării unei perfuzii.

Pompierul nu a plecat de lângă victime până când acestea nu au fost stabilizate și preluate în vederea transportului la spital.

Comentarii Facebook