Un politist din Cluj si-a abandonat meseria, pentru a fi sofer de TIR in Danemarca: "Am plecat din cauza saraciei!"


Seful postului de politie din comuna Caianu, Cristian Papiu, a renuntat la uniforma de politist si la meseria prost platita, pentru a fi sofer de TIR in Danemarca.

Agentul sef a fost impins la acest gest de reducerea salariului cu 25%, care in realitate a ajuns undeva la 40 de procente, dupa pierderea tuturor sporurilor. Barbatul si-a dat demisia din IPJ Cluj in luna septembrie si acum, in decembrie, s-a intors acasa pentru cateva zile.

"Nu stiu daca este mai bine, dar din punct de vedere material merita suta la suta. Si apoi sunt si mai linistit. Principalul motiv pentru care am plecat este legat de reducerea salariului. Pentru ca am rata la banca si nu imi ajungeau banii sa o achit am fost obligat sa ma descurc in alta parte. Alte motive care m-au facut sa-mi spun ca ajunge sunt legate de lipsurile de zi cu zi. Sa va ganditi ca si pentru hartia de scris trebuia sa te descurci, sa o cumperi sau sa o ceri la cine are", a povestit Cristian Papiu, intr-un interviu acordat Evz.ro.

Fostul agent-sef, in varsta de 42 de ani, a lucrat 20 de ani in politie si spune ca a fost ajutat sa se reprofileze de un fost coleg din politie, care este tot sofer de TIR.

"Din punct de vedere material nu regret ca am plecat. Primesc un salariu bun, care imi permite sa-mi acopar datoriile si sa pun si ceva deoparte. Mi-a placut meseria de politist si am facut-o cu drag si cu pasiune, mi-am dorit sa fiu politist, am ajuns politist, am lucrat ca politist si adevarul e ca satisfactie mai mare ca in momentul in care iti faci datoria nu exista. Dar mi-a ajuns cutitul la os si a trebuit sa aleg intre onoare si copilasii mei", a completat Papiu.

Reprezentantii sindicatului politistilor din judetul Cluj au atras atentia ca, din cauza salariilor mici si a conditiilor de munca precare, tot mai multi politisti vor opta sa plece din sistem. Multi au emigrat in Canada, iar altii se gandesc sa faca acest lucru.

 

Foto: Evz.ro

Comentarii Facebook