Un polițist din Cluj cere să fie EUTANASIAT de Ziua Națională a României, în Piața Unirii

 

Un polițist din Cluj, umilit și purtat prin tribunale pentru a-și face singur dreptate, cere să fie eutanasiat de Ziua Națională a României.

 

Agentul Sever Legian i-a trimis un memoriu primului ministru Victor Ponta prin care solicită să îi fie aprobată cererea de eutanasiere. ”Subsemnatul Legian Sever Vasile domiciliat in Mun. Cluj-Napoca, ..., angajat al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Cluj, prin prezentul memoriu va solicit sa-mi aprobati ,,EUTANASIEREA’’ in data de 01.12.2013, de ziua nationala a Romaniei in Piata Unirii din Cluj-Napoca,unde sa aiba posibilitatea sa vada toti clujenii unde ajunge un politist care si-a facut datoria punandu-si viata in pericol pentru a salva viata unui om. Persoanele care vor vedea acel eveniment isi vor da seama ca traiesc intr-o tara in care nu mai ai voie nici macar sa-ti faci datoria la seviciu, deoarece ulterior poti fi pedepsit de sefi iar acestea nu vor fi gasiti vinovati niciodata deoarece in tara noastra nu mai functioneaza nici o institutie a statului. Timp de 4 - 5 ani nimeni nu mi-a facut dreptate, nu s-a luat nici o masura impotriva celor vinovati desi catre  Ministerul Afacerilor Interne am facut mai multe memorii dar raspunsul a fost intotdeauna acelasi nu este nimeni vinovat”, a scrie Legian în memoriu.  

 

Polițistul cere anchetarea celor vinovați de cele întâmplate în iulie 2009, în timpul unei acțiuni de executare silită de la firma cetățeanului sirian Chikhess KHAIRAT. 

 

Agentul Legian a încercat atunci să îl oprească pe sirian să îl atace cu cuțitul pe un alt bărbat, care participa la executarea silită. Polițistul a fost tăiat pe mână în mai multe locuri, dar superiorul lui, seful Sectiei 1 Politie, comisar sef Liviu Crisan, s-a deplasat în persoană la fața locului, după ce a discutat și la telefon cu sirianul, și ar fi mușamalizat cazul.

 

Sever Legian relatează că Liviu Crișan a luat cu mâna cuțitul de jos, l-a șters de sânge și apoi l-a aruncat. ”Dupa ce a vorbit cu numitul KHAIRAT a venit la mine si la colegul meu spunandu-mi ca numitul KHAIRAT nu a vrut sa ma taie cu cutitul si ca nu este ultraj si ca ne-a dat ordin sa ramanem in continuare la fata locului pana la terminarea executarii silite, refuzand sa ne dea voie sa chemam un echipaj al ambulantei sa-mi acorde primul ajutor chiar daca aproape toti care au fost la fata locului au solicitat acest lucru”, a scris Legian în memoriu.

 

În raportul său, comisarul șef Liviu Crișan a scris că cetățeanul sirian a acționat în legitimă apărare, simținudu-se atacat ”acesta fiind in firma singur, iar de cealalta parte fiind mai multe persoane, cetateanul sirian a fost nevoit sa se apere, iar din altercatia creata l-a taiat cu cutitul pe agentul Legian de mai multe ori din gresala.

 

Agentii nu au avut ce cauta pe proprietatea privata a cetateanului sirian deoarece la fata locului avea loc un litigiu comercial. A afirmat faptul ca persoanele care au fost in litigiu sunt de fapt prieteni si ca in aceea dupa masa s-au intilnit la mancat si la baut, iar noi politistii am picat de fraieri”.

 

Legian susține că după acest incident a fost șicanat și umilit de șefi, care au încercat să îl scoată nebun și să îl dea afară din Poliție. 

 

După câțiva ani, Legian a reușit să obțină o palidă victorie și să câștige în instanță procesul deschis de el împotriva sirianului Chikhess KHAIRAT, instanța recunoscând agresiunea la care a fost supus polițistul, dar pe care șefii lui nu au văzut-o.

 

Sever Legian scrie în memoriul său și despre afacerile pe care le face sirianul Chikhess KHAIRAT cu șefii IPJ Cluj și cere să i se facă dreptate, chiar dacă de 4 ani se luptă cu mafia din IPJ Cluj.

 

Citiți AICI totul despre cazul Sever Legian.

Comentarii Facebook