Un om de cultură din Cluj a fost REȚINUT de Poliție. Cazul este halucinant - EXCLUSIV

 

Un cunoscut om de cultură din Cluj-Napoca a fost reținut miercuri, 25 martie, pentru 24 de ore, într-un dosar de falsuri. 

 

Este vorba despre Marius Pașca, care se recomanda în public cu numele de Marius Pallade Agârbiceanu. Bărbatul de 45 de ani a fost depistat în trafic, pe strada Splaiul Independenței, conducând un SUV, dar având un permis fals obținut din Ungaria. 

 

Marius Pașca a fost chemat la sediul Poliției Cluj și reținut pentru 24 de ore. 

 

Ancheta a stabilit că el a fost depistat în trafic în 2013, în 2014 și în 2015 folosind un permis fals. ”Este acuzat de trei fapte de conducere fără permis. A fost depistat trei ani la rând, iar polițiștii au trimis adrese către Poliția Maghiară, care ar fi emis permisul de conducere,  iar maghiarii au făcut cercetări și au stabilit că permisul a fost obținut în baza unor declarații false date în fața autorităților maghiare.

 

În 16 martie 2015, Palade a fost depistat a treia oară fără permis, iar după ce s-a primit răspunsul de la autoritățile maghiare s-a putut lua măsura reținerii”, precizează surse din cadrul IPJ Cluj. 

 

În dosarul existent la IPJ Cluj se arată că, în trecut, acesta s-a mai recomandat cu o identitate falsă, dar nu cea de Pallade Agârbiceanu, pe care o folosește și pe Facebook și în activitățile publice. Atunci, poliția a trecut la verificări suplimentare și l-ar fi amendat pe Marius Pașca pentru identitate falsă și inducerea în eroare a poliției. 

 

Acum, clujeanul implicat în mai multe evenimente culturale este în arest. ”La data de 25 martie, față de bărbatul de 45 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pentru comiterea a trei infracțiuni de conducere fără permis și a infracțiunii de fals în declarații”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

 

Pallade Agârbiceanu se recomanda a fi președintele ArtAct, dar și unul dintre organizatorii Festivalului Man.In.Fest, Festivalul International de Teatru de la Cluj. ”Directorii Man.In.Fest-ului sunt tineri, sot si sotie, actrita Ramona Dumitrean (directoarea artistica) si regizorul Chris Nedea. Lor li s-a alaturat Marius Pallade Agarbiceanu, directorul economic, venit din partea Art Act-ului. Aceasta e echipa care organizeaza festivalul an de an”, scrie revistacultura.ro, în 2007.

 

Ramona Dumitrean a declarat pentru Știri de Cluj că nu mai are nicio legătură cu Pallade Agârbiceanu din 2010, având cu el probleme de natură pecuniară. ”Nu mai avem nicio treabă cu acest domn Pallade și cu Teatrul Imposibil din aceleași motive financiare”, a spus Ramona Dumitrean.

 

El a prezentat și QuartFest, pe malul lacului din Gheorgheni, organizat tot de cei care au pus pe roate Festivalul Man.In.Fest (n.red. Marius Pașca, alias Marius Pallade Agârbiceanu apare în fotografia de mai jos la QuartFest).

 

Marius Pașca, alias Marius Pallade Agârbiceanu, a fost implicat prin ArtAct în evenimente importante, expoziții și vânzare de opere de artă. Așa a ajuns să cunoască persoane influente și oameni nu bani din Cluj-Napoca, de la care a cerut bani fără a-i mai returna.  

 

Eu i-am dat un împrumut de peste 10.000 de euro, acum 3 ani pentru Asociația Art Act. De doi ani nu îmi mai răspunde la telefon și lucrează prin interpuși pentru a nu fi găsit. Nici nu știam că îl cheamă de fapt Marius Pașca, el se recomanda Marius Pallade Agârbiceanu”, ne-a relatat un om de afaceri din Cluj-Napoca.

 

Acesta l-a dat în judecată pe Marius Pașca. ”Mi-a dat niște instrumente de plată, file cec și bilete la ordin, când i-am dat împrumutul. Așa mi-a câștigat încederea. L-am verificat și avea activitate pe Asociație. În plus, derula proiecte europene și nu mi-a fost frică să îi dau banii. Un alt furnizor de-al meu i-a dat tot o sump mare de bani, dar acesta nu are acte, așa că nu mai speră la nimic”, a mai spus sursa citată. 

 

Marius Pașca, avea sediu în Piața Mihai Viteazu, și le cerea oamenilor de afaceri bani, spunând că nu are lichidități ca să ”plătească onorariile artiștilor la diverse evenimente pe care le făcea, dar că îi va returna”.

 

Se pare că numărul ”victimelor” este mult mai mare. 

 

 

-----------------

UPDATE

 

Bărbatul a fost eliberat din arest la ora 12.55, pentru că procurorii au refuzat să îl aresteze. 

 

Marius Pallade Agârbiceanu a contactat redacția Știri de Cluj, joi, în jurul orei 15.00, și a declarat că el nu a fost reținut de poliție și nici nu a avut probleme cu legea. El a refuzat să prezinte cartea de identitate pentru a se legitima, dar nici nu a admis că numele lui este Agârbiceanu. 

 

Sursele Știri de Cluj precizează, fără dubiu, că Nicolae Marius Pașca, născut în municipiul Beiuș, județul Bihor, și domiciliat acum în comuna Florești, pe strada Someșului, este persoana reținută de Poliție și cea care folosește aliasul de Marius Pallade Agârbiceanu. 

Comentarii Facebook