Un nigerian exmatriculat de la o facultate din Cluj, care statea ilegal in Romania, a fost retinut la Cluj


Un cetatean nigerian care statea ilegal in Romania a fost retinut in noaptea de 25 spre 26 august de politistii de la Oficiul Roman pentru Imigrari.

N.I. a venit initial in Romania, cu scopul de a studia la una din facultatile municipiului Cluj, iar ca urmare a exmatricularii sale, in data de 13 aprilie 2010, i s-a revocat dreptul de sedere, fiindu-i totodata emisa si o decizie de returnare, cu obligatia de a parasi Romania, in termen de 15 zile.

"La controlul documentelor strainul a incercat sa se sustraga legitimarii, fiind necesara si interventia unei patrule de ordine publica din cadru Sectiei 1 Politie a municipiului Cluj-Napoca. Urmare a verificarii documentelor prezentate s-a constatat ca acestea apartin unei alte persoane, motiv pentru care nigerianul a fost condus la sediul Serviciului pentru Imigrari al judetului Cluj. Din verificarile efectuate s-a fost constatat faptul ca sederea strainului devenise ilegala din luna  aprilie 2010", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Cetateanul nigerian a fost condus la Centrul pentru Cazarea Strainilor Luati in Custodie Publica Arad, in vederea returnarii in tara de origine. Nigerianul a primit interdictie de a intra in Romania, timp de 1 an.

Comentarii Facebook