Un militar din Dej a furat o mitralieră de la unitate. Un cioban l-a văzut și a sunat repede la Poliție


Un militar de la unitatea din Dej a fost prins de polițiști purtând asupra sa, în afara orelor de serviciu, o mitralieră și două cartușe.

Barbatul care a fost prins de oamenii legii nu a reusit sa justifice de ce avea asupra sa arma de la serviciu. Cei de la unitatea militara unde lucra barbatul nu stiau ca acesta a sustras armamentul, afland acest lucru de la politisti. Acesta a fost dus la politie, dar a refuzat sa dea detalii cu privire la ceea ce intentiona sa faca cu pistolul mitraliera ascuns intr-o sacosa, scrie dejeanul.ro.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar, dar deocamdata reprezentantii acestuia nu ofera niciun detaliu oficial , ancheta fiind una secreta, dar de care are cunostinta si MAPN.Potrivit sursei citate, militarul avea datorii la camatari.

În data de 23.06.2015, ora 20.00, U.M.01055 Dej a fost informată de către Poliţia Municipiului Dej că la sediul poliţiei din localitate a fost reţinut M. CĂLIN, angajat al U.M. 01055 Dej. M. CĂLIN a fost reţinut pe raza localităţii NIMA de către un echipaj al poliţiei în urma sesizării la 112 de către o persoană civilă. M. CĂLIN avea asupra sa un pistol-mitralieră cal. 7,62 mm şi 2 cartuşe. O comisie constituită la nivelul unităţii militare, condusă de locţiitorul comandantului unităţii, cercetează împrejurările producerii incidentului. De asemenea, Parchetul Militar a preluat investigarea juridică a cazului. Militarul şi-a prezentat astazi demisia”, se arata in comunicatul oficial al Unitatii Militare.

Militarul a fost văzut, marți seara, de către un cioban care își păștea oile în zona Valea Chiejdului, care a și alertat Poliția, crezând că bărbatul încerca să își ia zilele.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar bărbatul nu a opus rezistență și le-a predat arma oamenilor legii, după care a fost dus la secție pentru interogare.

Comentarii Facebook