Un milion de euro de la bugetul local pentru subventionarea transportului studentilor in Cluj

Primaria Cluj va plati catre Regia Autonoma de Transport Urban Calatori (RATUC) 4,5 milioane de lei pentru subventionarea transportului studentilor si elevilor.

 

Din cei 4,5 milioane de lei, 4,3 milioane, adica mai mult de un milion de euro, reprezinta subventia pe mijloacele de transport in comun a studentilor posesori ai unuia dintre cele patru carduri: StudCard, ISIC Student, Euro<26 Student si Omnipass. Subventia acopera necesarul pentru perioada ianuarie-decembrie 2011, cu exceptia vacantelor.

 

"Clujul este un oras universitar important, in care studiaza peste 100.000 de studenti, masteranzi si doctoranzi. (...) Data fiind dificultatile de intretinere, costurile din ce in ce mai ridicate ale studiilor universitare, aceste facilitati ar constitui o forma de a sprijini familiile tinerilor aflati la studii, iar efectele sociale ar fi benefice", se arata in referatul care insoteste proiectul de alocare a banilor catre RATUC. Proiectul va fi dezbatut in sedinta de Consiliu local din 22 martie 2011.

 

Alti 40.000 de lei vor fi alocati RATUC pentru asigurarea transportului elevilor din Colonia Sopor la scolile din Cluj, iar alti 115.000 de lei pentru transportul elevilor din Pata Rat.

Comentarii Facebook