Un loc de veci in cimitirele din Cluj-Napoca se vinde la "negru" cu 8.000 de lei


Un loc de veci in cimitirele clujene costa la "negru" pana la 8.000 de lei. Primarul Sorin Apostu a declarat ca intentioneaza sa modifice legislatia si sa "lichideze" specula cu locuri de veci.


Sorin Apostu va propune Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca modificarea hotararii pe baza careia locurile de veci pot fi donate. "Prin aceasta masura locurile de veci nu vor mai putea fi trecute de la o persoana la alta, numai pe baza unui act notarial. Le va fi mult mai greu sa isi vanda locurile de veci, la mica intelegere", a spus Apostu.

Administratia locala va propune ca locurile de veci sa poate fi doar mostenite, iar persoanele care nu au apartinator sa le piarda, urmand sa fie preluate de alti clujeni care sunt pe listele de asteptare ale primariei.

In acest moment un loc de veci in cimitirele din Cluj-Napoca se vinde cu sume ce ajung pana la 8.000 de lei, pretul fiind mare deoarece nu mai sunt locuri disponibile. "Sunt oameni care vin dimineata si ne intreaba daca isi pot vinde locul de veci. Vin chiar si cu cei care vor cumpara mormintele si le spunem ca donatia nu poate fi facuta daca nu sunt rude. Pleaca si dupa cateva ore vin de la notar cu o hartie din care rezulta ca sunt rude, cel mai frecvent verisori", povesteste unul dintre angajatii din cadrul Serviciului de administrare a cimitirelor.

 


Taxa perceputa de primaria clujeana pentru un loc de veci in cimitir este de 200 de lei, pentru o perrioada de 20 de ani, taxa fiind cea mai mica din tara. Pentru ca toate cimitirele sunt pline, primaria clujeana distribuie locuri doar in cimitirul de pe Valea Chintaului.

Comentarii Facebook