Un judecător din Cluj se dă drept procuror de la Parchetul General în trafic. Cum explică ecusonul din parbriz - FOTO

 

Un tânăr judecător clujean, George Barbura-Turcu, folosește în parbrizul bolidului său de lux un ecuson cu ”Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție”, cu toate că el nu lucrează acolo.

 

Judecătorul George Barbura-Turcu a fost fotografiat pe Dorobanților, lângă mașina lui de lux. Pe parbriz era ecusonul cu ”Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție”, numele vechi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nu este clar de ce poartă acest ecuson pe parbriz, dar cert este că Barbur nu lucrează la acest parchet. 

 

El a fost fotografiat în 28 octombrie pe Dorobanților, iar când a fost întrebat dacă este de la Parchetul General și cu ce scop a venit în Cluj, acesta a răspuns că lucrează la parchet și a venit în vizită la Cluj, scrie clujust.ro.

 

Când i s-a cerut legitimația, acesta nu a putut să o prezinte. Sunt multe cazuri când persoanele poartă astfel de ecusoane pentru a nu fi amendate de poliția locală. George Barbura a spus că nu parchează în curtea Palatului de Justiție pentru 5 minute, deși mașina a stat cel puțin o oră parcată pe bulevard.

 

Proprietarul mașinii este George Barbura-Turcu, de la secția civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca, care de la 1 noiembrie va începe activitatea la Tribunalul Sălaj. El a spus ulterior că nu are nimic de adăugat în privința ecusonului din parbriz, scrie Clujust.ro.

 

Mașina i-ar aparține lui Lucian Pîntea, administrator și director la două companii, care ar vrea să o vîndă și i-a dat-o judecătorului să facă ”teste”. O astfel de mașină costă între 30.000 și 60.000 de euro și provine de la firma Webcar, patronată de Nicolae Nagy, cercetat de DIICOT într-un dosar de evaziune de 4,5 milioane euro, prin neplata TVA -ului pentru mașinile de lux aduse.

 

 

Colegii lui Barbura-Turcu, de la Judecătoria Cluj-Napoca, au spus că judecătorul nu mai lucrează la Cluj, ci la Sălaj. Președintele Judecătoriei Cluj-Napoca nu a putut fi contactat pentru a comenta cazul.

 

Judecătorul Barbura-Turcu ne poate contacta pentru explicații pe adresa office@stiridecluj.com.

Comentarii Facebook