Miercuri 24 Aprilie

Un grup de tineri din Cluj a furat 350.000 de dolari de pe cardurile unor americani, prin metoda "phishing" - VIDEO / Imagini de la perchezitii


O grupare infractionala coordonata de un clujean, care a sustras date de identificare si coduri PIN ale unor carduri detinute de cetateni americani, a fost anihilata de politisti. Prejudiciul stabilit se ridica la 350.00 de dolari.

"Membrii unei grupari sunt suspectati ca au obtinut, prin metoda phishing, date de identificare ale cardurilor bancare apartinand unor cetateni straini, pe care le-au vandut altor persoane din strainatate. Prejudiciul cauzat a fost stabilit pana in prezent la 350.000 de USD", anuntat politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca (BCCO).

La actiune au mai participat ofiteri D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Cluj, care au "documentat si probat activitatea infractionala a unei grupari infractionale formata din sapte persoane cu preocupari pe linia criminalitatii informatice. Aceasta grupare actiona pe raza localitatilor Cluj si Zalau, fiind coordonata de R.A., de 30 de ani, din Cluj-Napoca", au mai afirmat anchetatorii care au instrumentat cazul.

In perioada 2006-2010, R.A. a transferat neutorizat date de identificare si coduri PIN ale unor carduri bancare apartinand unor cetateni straini, in special cetateni americani, prin metoda "phishing".

Datele obtinute au fost vandute unor persoane din strainatate, iar R.A. a primit diferite sume de bani in schimbul informatiilor.

Ofiterii BCCO Cluj au efectuat patru perchezitii domiciliare, in urma carora au fost identificate si ridicate mai multe calculatoare, CD -uri si DVD -uri, carduri falsificate, telefoane mobile utilizate la savarsirea infractiunilor, precum si droguri de risc.

"In urma activitatilor desfasurate si a probatoriului administrat in cauza, procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Cluj au dispus retinerea lui R.A. si a lui H.A., de 23 de ani, pentru 24 de ore, pentru savarsirea de infractiuni informatice, fapte prevazute de Legea 161/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice", au mai precizat anchetatorii.

Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare pe numele lui R.A., pentru 29 de zile, iar impotriva lui H.A. s-a luat masura interdictiei de a parasi tara.

Politistii romani au fost sprijiti de ofiterii U.S. Secret Service, care l-au arestat pe unul dintre complicii lui R.A. in SUA.

Comentarii Facebook