Un funcționar din Primăria Cluj-Napoca lucra pe mână cu SAMSARII arestați la Cluj. SCOTEA actele pe BANDĂ

 

Un funcționar din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a fost arestat în dosarul samsarilor de la Piața Auto Florești. Dovezile din dosar arată că sistemul era perfect pus la punct. 

 

Funcționarul din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ramona Colcer, 34 de ani, angajată la Primăria Cluj Napoca, la Direcția de Impozite și Taxe, avea un rol cheie.

 

Ramona Colcer se ocupa de obținerea cât mai rapid a certificatelor fiscale de scoatere din evidențele fiscală a autoturismelor cumpărate din UE.

 

Procurorii și polițiștii de la investigarea fraudelor din cadrul IPJ Cluj au stabilit că întregul sistem funcționa prin câteva societăți comerciale: Paradisul Fructelor, KFZ Cars, Information Technology & Service. Mașinile erau cumpărate din Germania și erau rapid vândute unor persoane fizice, fără ca tranzacțiile să apară în contabilitate. Astfel, TVA -ul nu mai era înregistrat și plătit bugetului de stat.

 

Ramona Colcer se ocupa de emiterea actelor pentru ca mașinile să stea cât mai puțin în posesia samsarilor, iar urma acestor tranzacții să se piardă. 

 

Procurorii suspectează că Ramona Colcer era implicată într-o relație amoroasă cu Dumitru Ploscar, unul dintre liderii acestor grupări, suspectat de un prejudiciu de 22,7 milioane de lei, din TVA neachitat. Colcer și cu Ploscar au fost în vacanțe împreună la Băile Felix și în județul Mureș, notează procurorii.

 

Interceptările de la dosar arată că rețeaua nici măcar nu se mai ocupa să modifice kilometrajul mașinilor. ”Parfumarea” kilometrajului implica riscuri, pentru că proprietarul ar fi verificat la reprezentanță dacă cifrele de pe bord sunt corecte, susțin anchetatorii. 

 

Profitul pentru un autoturism vândut începea de la 1.500 de euro.

 

Cine sunt samsarii reținuți după RAZIA de la PIAȚA AUTO din Florești? Ei foloseau ”frauda de tip carusel” - EXCLUSIV

Comentarii Facebook