Un elev din Cluj este dus la școală de o limuzină BMW de 70.000 de euro. A câștigat un concurs de LECTURĂ - FOTO

 

Un elev clujean, care a câștigat un concurs organizat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, a fost premiat într-un mod inedit.

 

Matei Bolog, elev în clasa VIII-a la Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai”, a câștigat concursul ”Bătălia cărților”. El spune că a citit 10 cărți și a făcut rezumate după acestea. ”A fost și dificil, dar este și o pasiune, pentru că presupune efort să înțelegi toate mesajele. Am făcut aceste rezumate și am susținut un discurs la final. Acum am un șofer care mă duce și mă aduce de la școală și toată lumea mă invidiază”, povestește Matei Bolog.

 

 

Profesorii spun că a făcut mult mai mult decât să facă niște rezumate. ”Concurenții au trebuit să citească toți zece cărți alese special, cărți de autori contemporani. Este un copil special și se vede că îi place să citească. Și-a susținut cu mult drag cartea preferată și faptul că iubește lectura”, a spus Victor Miron, membrul juriului.

 

Ideea promovează foarte bine cititul. Poate că mulți se vor apuca de citit”, a spus unul dintre elevii de la Șincai, care l-au văzut pe Matei adus de limuzină. ”Poate că dacă se vor repeta astfel de inițiative, elevii vor citi mai mult”, a mai spus un elev.

 

Conducerea Bibliotecii Județeane ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca crede că astfel de premii vor avea un impact mai mare în rândul tinerilor decât o diplomă.

 

Comentarii Facebook