Un deţinut din Cluj a încercat să se spânzure

 

Un deţinut de la Penitenciarul din Bistriţa a încercat să se spânzure în noaptea de miercuri spre joi. Acesta este din Cluj și are 31 de ani.

 

În cursul nopţii de 13 spre 14 iulie, în jurul orei 00.00, deținutul a fost dus la cabinetul medical al penitenciarului, existând suspiciunea de tentativă de suicid prin spânzurare.

 

S-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă şi s-a apelat serviciul 112, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa – Năsăud. Ulterior, deţinutul a fost transportat la UPU Bistriţa pentru investigaţiile de specialitate", spune subcomisar de penitenciare Laura Opriş, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa.

 

În acest moment, deţinutul se află în unitate, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă.

 

A fost anunţată familia deţinutului şi judecătorul de supraveghere, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Deţinutul are 31 ani şi este originar din judeţul Cluj, fiind condamnat pentru furt calificat, scrie observatorbn.ro.

 

Deținuții de la Bistrița protestează față de condițiile din penitenciar. Un număr de 13 deținuți s-au urcat pe acoperiș, alți 15 au refuzat pâinea și unii au incendiat diverse materiale textile în penitenciar.

Comentarii Facebook