Un clujean s-a legat de stâlp în fața Primăriei, pentru că nu era primit în audiență. Politia locala i-a promis ca va face controale FOTO

 

Un clujean, care spune că se chinuie de trei ani să fie primit în audiență la cabinetul primarului municipiului Cluj-Napoca, s-a legat cu un lanț de un stâlp din fața clădirii Primăriei.

 

Răzvan Zubașcu se confruntă cu o situație complicată cu vecinul său de curte, de pe strada Gruia, care a trecut la demolarea casei fără a avea acordul lui.

Bărbatul susține că de ani de zile încearcă să ajungă în audiență la primarul Emil Boc, în speranța unui ajutor pentru a rezolva această situație, însă nu a fost primit niciodată.

Totuși, după ce acesta s-a legat cu lanțul de un stâlp din fața Primăriei, Boc a venit la el și l-a invitat în birou său pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă.

 

Zubașcu susține că vecinul a început zilele trecute să demoleze casa, care este lipită de a lui, iar această acțiune i-a pus în pericol locuința lui. ”Am sunat la Poliția Locală și au venit zilele trecute, dar au spus că nu au ce să facă. În această dimineață am revenit la Poliția Locală și mi-au spus că nu se poate anula autorizația de construcție, pentru că numai cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții poate face asta. Am fost la Inspectorat și mi-au spus că numai luni pot veni la fața locului. Păi cum să vină luni pentru că până atunci vecinul demolează tot și poate construi blocul”, a spus tânărul.

 

Acesta a precizat că autorizația de construcție este pentru mansardarea casei vecine, dar acolo se face un adevărat bloc, cu demisol, parter, etaj și mansardă. ”Am venit aici să mă leg cu lanțul în fața Primăriei pentru că altă soluție nu mai am”, a mai spus protestatarul.

 

Din 2011, am avertizat Primăria că s-a emis o autorizație de construcție ilegală conform răspunsurilor pe care de la Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții, care au spus că s-au constatat o serie de neconformități. Experții au descris situația de pe strada Guria ca fiind două construcții independente. Nicidecum că am avea practic același acoperiș comun, aceeași fundație, dar mai sunt și alte nereguli.

 

După toate aceste răspunsuri, Prefectura Cluj a făcut o acțiune de anulare a autorizației cu o zi după termenul legal, mai exact după un an și o zi. Pe acest motiv s-a respins acțiunea civilă formulată de prefect, pe motiv de tardivitate.

 

Protestez pentru că, deși sunt aceste răspunsuri prin care s-au constatat neconformități, nimeni nu face nimic, iar construcția mea este pusă în pericol. Îi rog pe cei competenți să meargă și să vadă că se fac lucrări de demolare, iar autorizația este emisă pentru mică extindere, mansardare, dar noul imobil va avea demisol, parter, etaj și mansardă, deci va fi mult mai mare. 

 

Conform Hotărârii de CL din 2006, pe site -ul Primăriei apare doar mansardare, mică extindere, împrejmuire. 

 

Din 2014, aștept să mă dus la domnul primar Emil Boc să îmi prezint situația reală și nu m-a primit. Am primit răspunsuri de la Primărie. Inclusiv un răspuns din 2011 prin care se spunea că autorizația de construcție este legală, dar pentru mansardare și mică extindere, în timp ce lângă mine se face demisol, parter, etaj și mansardă”, a spus tânărul. 

-------------

UPDATE

 

După ce a ieșit de la Primăria Cluj-Napoca, Răzvan Zubașcu, a declarat că: ”Cei de la Poliția Locală mi-au spus că am răbdare până luni, marți pentru că vor trimite o echipă de control pe stradă și vor face un nou control. Au spus că vor sesiza și inspectoratul de stat în construcții”, a precizat Răzvan Zubașcu la ieșirea din Primăria Cluj-Napoca.

 

Aparatul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca a precizat că, până în acest moment, autorizația de construcție este respectată, dar că vor fi făcute controale suplimentare pentru a se vedea dacă cei care construiesc vor respecta actele emise. 

Comentarii Facebook