Miercuri 24 Aprilie

Un clujean s-a dus la spital cu o bătătură la picior, iar medicul i l-a amputat! / UPDATE: Ce spune medicul acuzat?

 

Un clujean de 35 de ani s-a dus la Spitalul Clinic de Recuperare pentru a-și trata o bătătură la picior, dar medicul a ajuns să îi amputeze o bucată din el, spune avocata pacientului. 

 

VEZI MAI JOS DECLARAȚIA MEDICULUI ACUZAT

 

Florin Dreve s-a dus la spital în vara anului 2013. ”Clientul meu s-a dus cu o simpla basica la picior si s-a trezit invalid. Asta este foarte pe scurt. I s-a facut o operatie, i s-a spus ca e bine, dupa aceea a doua zi a facut externarea, doar in acte, dar in realitate nu a fost externat.

 

A treia zi s-a internat iar in spital, tot pe acte, dar de fapt el era acolo, si i-a taiat pana sus, i-a scos ceva carne de pe picior, omul nu mai are talpa. Am depus plangere impotriva domnului doctor la Colegiul Medicilor, la Comisia de Malpraxis, acum sa vedem daca se va lua atitudine. Nu mi-au raspuns inca nimic, a trecut o luna si ceva si nu s-a facut nimic”, a declarat avocata Monica Dairatani.

 

Medicul acuzat este profesorul doctor Alexandru Georgescu, din cadrul secției de Chirurgie Plastica, fiind depusă și o plângere penală ”pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala si a infractiunii de purtare abuziva”.

 

S-a lasat pe mana medicului si a ramas cu piciorul pe care nu il poate folosi, nu are talpa, este invalid. Este intr-o stare groaznica. Problema este ca o luna de zile intr-adevar am incercat sa vorbesc cu domnul Georgescu sa rezolv pe cale pasnica, am zis sa se intalneasca”, a mai spus avocata.

 

 

Drama lui Florin Dreve a început în iulie 2013. ”In data de 20.07.2013 pacientul Dreve Florin s-a prezentat la spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu urmatorul diagnostic: mal performant plantar la picior drept. Potrivit biletelor de iesire din spital in data de 25.07.2013 s-a intervenit chirurgical asupra pacientului Dreve Florin, in varsta de 34 de ani.

 

Evolutia postoperatorie a fost nefavorabila, cu necrozare, astfel incat s-a reintervenit chirurgical in data de 16.08.2013. Este de precizat faptul ca pacientului Dreve Florin nu i-au fost prezentate riscurile acesteia de-a doua interventii chirurgicale, acesta nesamnand niciun inscris de luare la cunostiinta, in acest sens. (…) In ciuda acestor pronosticuri favorabile pacientul Dreve Florin a fost informat de catre Dr Alexandru Georgescu cum ca, pe baza ultimelor verificari, trebuie sa ii fie amputat piciorul drept”, se arată în plangerea penala, citată de cancan.ro.

 

 

 

 

-------------------------

UPDATE

 

Drept la replică

 

Văzând articolul publicat de dvs. în cursul zilei de azi, înţeleg să îmi exercit dreptul la replică pe care vă solicit să îl publicați de urgență. Astfel, aduc la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Prin prezenta îmi arăt indignarea faţă de un articol cu caracter calomnios scris fără nicio bază obiectivă de documentare.

 

Atât titlul cât şi conţinutul articolului au un caracter defăimător, sunt departe de a reflecta realitatea şi înţeleg să resping, de o manieră diplomată şi de bună-credinţă, aceste acuzaţii de presă.

 

Nu este pentru prima dată când, în mod nefiresc, încercaţi să faceţi justiţie prin intermediul presei. Cu această ocazie am aflat că a fost înregistrată o plângere penală împotriva mea, însă simpla formulare a acestei plângeri nu probează vinovăţia mea cu privrie la acest caz medical, mai ales că această plângere a fost formulată deşi atât pacientul cât şi mai ales avocata acestuia, cunosc că presupusa faptă este nereală. O asemenea ingerinţă, de natură a crea presiuni suplimentare, este inadmisibilă câtă vreme subsemnatul beneficiez în prezent de prezumţia de nevinovăţie, de care nimeni nu mă poate priva.

 

În acest context, fără a-mi propune să detaliez aici conduita medicală, protocolul medical aplicat acestei patologii sau istoricul medical al pacientului, arăt că nu există nicio culpă medicală în ceea ce priveşte cazul Domnului Florin Dreve.

 

Prezentul articol îmi încalcă grav dreptul la onoare, demnitate şi la propria imagine, drepturi garantate prin lege şi a căror încălcare mi-au cauzat prejudicii”, ne-a scris Prof. DR. Alexandru Georgescu.

 

Comentarii Facebook