Un clujean cere Primăriei să oprească ”invazia viniturilor”. Ce i-a răspuns municipalitatea


Un clujean i se plânge primarului despre locuitorii din alte județe ale țării care s-au stabilit în Cluj-Napoca.

Acesta susține că este deranjat de comportamentul acestora și că le ocupă locurile de muncă.

Vreau sa stiu cum vedeti rezolvata problema locuitorilor din alte judete ale tarii care au dat navala in acest oras (jud Salaj, Bistrita Nasaud, Maramures, Alba, Satu Mare, Mures) si ne deranjeaza prin comportamentul celor care conduc masini, ocupa locurile de munca ale clujenilor, ocupa parcarile orasului intr-un cuvant polueaza acest minunat oras care a ajuns la nivel european datorita primarului si cetatenilor platitori de impozite. Ne sufoca domnule primar, ma intreb daca acestia nu au de lucru in judetele lor, ajutandu-le sa se dezvolte si acestea?
S-a gandit primaria Cluj la masuri pentru a opri invazia acestora?”, a scris un clujean, pe domnuleprimar.ro.

Totuși, reprezentanții Primăriei au încercat să îi explice care sunt beneficiile faptului că persoane din toată țara, dar și din afară, se stabilesc la Cluj-Napoca.

Dezvoltarea economica a unei comunitati aduce pe de o parte investitii si bani care se consuma pe piata respectiva, iar, pe de alta partea un interes sporit si totodata o nevoie pentru resurse umane numeroase, calificate si competitive. Cluj-Napoca este un oras care istoric, timp de 10 luni pe an are echivalentul unui sfert din populatie venita din alte judete, prin cei aproape 100.000 de studenti care frecventeaza universtitatile din oras. Acesti studenti platesc chirii, consuma bani produsi in judetele lor, aici, la Cluj-Napoca si acest fapt a contribuit la cresterea economica de care intreaga noastra comunitate se bucura. Mai mult, dupa ce termina scolile, multi dintre ei decid sa se stabileasca aici, pentru ca noi, la Cluj-Napoca suntem cel mai prietenos oras cu strainii (conform sondajului EUROSTAT) si pentru ca pot munci si creste calitatea vietii intregului oras, prin efortul, resursele si experienta pe care o au si o dezvolta aici.

Municipalitatea are obligatia de a crea un set de reguli europene, incluzive si functionale pentru toti locuitorii orasului, indiferent ca au rezidenta permanenta sau temporara si noi toti, pentru a putea convietui tot ceea ce trebuie sa facem este sa le respectam.

Daca aveti probleme sau sesizati disfunctii in buna convietuire intr-un anumit moment, aveti la dispozitie numarul de telefon 0264-984 functional 24 de ore din 24 pentru a sesiza aceste probleme si pentru a da ocazia municipalitatii sa intervina in readucerea situatiei la normal”, i-au transmis reprezentanții Primăriei.

Comentarii Facebook