Un clujean a platit 10.000 de lei dupa ce a fost prins ca punea ilegal pe DC++ muzica si videoclipuri

 

Clujeanul a achitat luna trecuta 10.000 de lei ca sa acopere prejudiciul creat Asociatiei Insudtriei Muzicale din Romania, prin piratarea unor melodii si videoclipuri.

 

Dupa ce a facut plata catre titularii drepturilor de copyright, tanarul va fi scos de sub urmarire penala. "La inceputul anului 2009 AIMR a formulat catre IJP Cluj o plangere penala impotriva unui utilizator DC ++. In urma cercetarilor penale s-a identificat faptuitorul si a fost audiat de catre Parchet, ocazie cu care a recunoscut ca a utilizat DC ++, insa fara sa stie ca este ilegal", se arata in comunicatul remis astazi presei de Asociatie.

 

"Solutionarea acestor cazuri va fi din ce in ce mai facila si ne asteptam ca fenomenul sa se franeze de la sine pentru ca utilizatorul final va intelege gravitatea unor astfel de activitati. Tot ceea ce se intampla si se va mai intampla cativa ani de acum inainte face parte dintr-un proces firesc de reglementare a internetului in ceea ce priveste folosirea legala a acestuia", a declarat Florin Ciuica, directorul executiv al AIMR.

 

Acesta este al doilea caz de piraterie prin DC ++ sanctionat in Romania.

 

AIMR este o asociatia care reprezinta interesele mai multor case de productie muzicala din tara si strainatate.

Comentarii Facebook