Miercuri 24 Aprilie

Un clujean a monitorizat zilnic traficul pe Bulevardul Muncii. Ce probleme a identificat - FOTO

 

Un clujean a monitorizat zilnic traficul pe Bulevardul Muncii, zona UTCN - Sinterom, și a depistat o serie de probleme de trafic, care duc la blocaje.

 

Am initiat un mic proiect care a constat in fotografierea traficului de pe B-dul Muncii, zona UTCN-Sinterom, pe o perioada de aproximativ 2 luni de zile. 


Dupa cum se poate vedea din poze, traficul este infernal, in aproape orice moment al zilei, din mai multe cauze: - statie de tramvai, statie de autobuz, trafic auto industrial (manevre TIR-uri) si parcari neregulamentare (chiar masini abandonate in zona de incidenta a indicatorului "oprirea interzisa"). 

 

Toata lumea este de vina, dar nimeni nu face nimic pentru ca situatia sa se remedieze:

 

- Primaria nu a amenajat spatiul din spatele blocurilor (+ garajele nedemolate) care este mai mult noroi decat beton sau asfalt. 

- locurile de parcare dintre blocuri sunt insuficiente, dar nici masuri nu se iau pentru a gasi/amenaja spatii noi. 

- statiile de tramvai sunt amplasate ”in buricul targului”, iar cand tramvaiul opreste pentru a se urca oamenii, banda de langa bordura fiind blocata de masini parcate, tot traficul este oprit. 

- statiile de autobuz sunt prost amplasate, ocupate de masini, iar autobuzul opreste direct pe banda de langa axul drumului, deci iarasi traficul este oprit. E amuzant cand tramvaiul si autobuzul se intalnesc. 

- soferii care au locuinte in zona parcheaza direct pe calea carosabila, banda de langa bordura, ignorand semnele de circulatie. 

- soferii, care lucreaza in zona sinterom, procedeaza la fel, cu toate ca ar putea sa parcheze in cadrul platformei industriale.

- unii soferi (pe care nu ii inteleg) parcheaza direct in statie de autobus. 

- unii proprietari isi abandoneaza autovehiculele cu lunile(cu numere rosii expirate, sau numere de anglia), fara sa le pese ca incurca circulatia. Este un rover "abandonat" de prin noiembrie 2016.  

- studentii UTCN care parcheaza ”la greu” pe unde ii taie capul, blocheaza si 2 benzi de circulatie, si trotuarul de pe partea cu UTCN. De exemplu ar putea merge cam 150 metri in plus si sa parcheze pe langa Mafcom, dar nu o fac, poate din comoditate, poate nu stiu ca acolo exista parcari suficiente.

- politia locala care nu face nimic, macar un avertisment... intr-o poza se poate observa cum stau linistiti in masina (aveau poate alta treaba). Dar ridica autoturismele  oamenilor  veniti la slujba, duminica, la catedrala mitropolitana (asta iarasi nu o inteleg, oricum se ocupa pentru 2 ore, duminica si din 4 benzi disponibile, mai raman 3) - asta e un rautacism.

- politia rutiera, care la aproximativ 500-700 metri (spre iesirea din cluj), stă aproape zilnic cu radarul (sa ii ”prinda” pe vitezomanii care dupa ce scapa de ”dopul” de la UTCN accelereaza mai mult decat ar trebui), dar nu se deranjeaza sa vada care este cauza multor excese de viteza. Unii merg ca nebunii, o merita, e clar, dar majoritatea doar se descarca nervos dupa ce stau minute (prea) multe minute in sir blocati”, ne-a relatat Rmemus. 

Comentarii Facebook