Un clujean a incasat timp de trei ani pensia mamei sale, moarta in 2005


Un clujean a incasat timp de trei ani pensia mamei sale care a murit la inceputul anului 2005. Barbatul le prezenta postasilor buletinul de identitate al femeii si incasa 2.480 de lei lunar.

Radu Liviu T. a incasat lunar banii incepand din mai 2005 si pana in aprilie 2008, numai pe baza buletinului de idntitate. Cei cinci factori postali care au deservit in toata aceasta perioada zona nu au sesizat nici o problema.

"In perioada aprilie 2005 " mai 2008, postasii i-au inmanat lui T. Radu-Liviu, pe nedrept, sumele alocate cu titlu de pensie mamei acestuia, in cuantum de aproximativ 2480 lei lunar, desi aceasta decedase la inceputul anului 2005", a declarat pentru Stiri de Cluj inspectorul Gina Pop, purtatorul de cuvant al IPj Cluj.

Din luna martie 2009 politistii au intrat pe fir si au facut ceretari impotriva factorilor postali, pentru infractiunea de neglijenta in serviciu.

Unul dintre acestia, Nicolae Vasile S. a declarat in fata anchetatorilor ca "in calitate de factor postal, in perioada mai 2005 " ianuarie 2008, i-a predat lunar lui T. Radu Liviu sumele de bani, cu exceptia perioadelor in care a lipsit de la serviciu si a fost inlocuit de catre colegii sai. Barbatul ii prezenta de fiecare data buletinul defunctei, pentru sumele cu titlu de pensie ale acesteia".

Si ceilalti 4 postasi care l-au inlocuit pe Nicolae Vasile S., in perioada concediilor, au recunoscut ca i-au inmanat personal sumele de bani lui Radu Liviu T., "doar in baza actului de identitate al defunctei Viorica T.".

In total, inventivul fiu a incasat in cele 37 de luni in care s-a prefacut ca mama lui nu e moarta suma de 91.760 lei.

Acum el este cercetat de politisti pentru inselaciune, iar cei cinci factori postali pentru neglijenta in serviciu.

Comentarii Facebook