VIDEO: Un barbat din Sic s-a legat cu lanturi de sediul UDMR din Cluj. El protesteaza fata de excluderea sa din partid!

Tasnadi Stefan s-a legat cu lanturi de grilajul unui geam de la sediul UDMR Cluj, de pe strada Ion Ratiu, la ora 8.55. Tasnadi sustine ca este victima unui complot, in urma caruia a fost exclus din partid.

Tasnadi Stefan a fost exclus din filiala UDMR Sic in 5 iulie, pentru ca nu si-a mai platit de 2 ani cotizatia. "La fel ca si mine toti membrii de partid din Sic nu si-au platit de 20 de ani contributiile. Pe mine m-au exclus din partid pentru ca am candidat la functia de consilier local in 2008 si eram primul pe lista sa fiu numit in post daca cineva s-ar retrage", a povestit pentru Stiri de Cluj Stefan Tasnadi.

Decesul consilierului local Daniel Marton l-a facut pe barbat eligibil sa ajunga deliberativul local din Sic.

Tasnadi sustine ca in 4 iulie consilierii locali din Sic s-au reunit si au votat impotriva legii cu 8 voturi pentru si 3 impotriva ca el sa nu fie numit in functia de consilier local, ci persoana care s-a clasat dupa el la alegerile din 2008.

"A fost totul ilegal si si-au dat seama dupa ce au votat. Totul este scris pe hartie, votul si desemnarea altei persoane in locul meu. Asa ca in 5 iulie au trimis o informare la UDMR Cluj prin care anuntau ca am fost exclus pentru ca nu mi-am platit cotizatia. Este rusinos si ilegal. De aceea am venit aici si m-am legat de grilaj. Sunt un om cinstit si nu lupt pentru ca vreau sa fiu ales, ci pentru ca nu imi place sa fiu furat", a mai spus Tasnadi Stefan.

Liderii UDMR Cluj s-au balbait in anunturi. In 7 iulie, presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor Romania, filiala Cluj, Laszlo Atiila, a trimis in Sic o informare oficiala prin care anunta ca Tasnadi Stefan va fi numit in functia de consilier local.

"Prin prezenta va comunicam in urma decesului domnului Daniel Marton, consilier local in Consiliul LOocal Sic suntem de acord cu inlocuirea dansului cu domnul Tasnadi Stefan, urmatorul supleant pe lista de candidaturi pentru functia de consilier local al UDMR, organizatia judeteana Cluj. Confirmam pe aceasta cale apartenenta domnului Tasnadi Stefan la Uniunea Democratica Maghiara din Romania in conformotate cu legea nr. 67/2004 articxolul 96 aliniatul (3) pct. (9) pentru alegerea administratiei publice locale", scria Laszlo Attila.

In aceeasi zi si-a revocat dispozitia si a anuntat ca Tasnadi Stefan a fost exclus din partid si nu poate fi numit in functia de consilier local.

Barbatul a decis sa se lege de grilajul de la sediul UDMR pentru ca nu mai suporta ilegalitatile. Dupa 30 de minute de asteptare, Tasnadi Stefan a primit "vizita" lui Molnar Lajos, presedinte executiv UDMR Cluj, care a declarat ca nu are ce sa faca pentru ca nu si-a platit cotizatia si e exclus de drept.



Comentarii Facebook