Un bărbat a ajuns în arest, iar soția sa sub control judiciar, după un scandal cu polițiștii clujeni. Ce au fost în stare să facă



Un bărbat din Bacău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar soția acestuia a fost pusă sub control judiciar, în urma unui inident petrecut în trafic.

Mai exact, duminică, 16 iulie, în jurul orei 16:30, în urma unui apel prin 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Huedin au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DN1 E60, pe raza oraşului Huedin, întrucât nu îşi păstra direcția de deplasare, având un traiect sinuos în trafic.

Cu ocazia controlului, s-a constatat că la volan se afla o femeie, iar în interior se mai aflau un bărbat şi 4 copii minori, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani.

Conducătoarea auto a fost invitată la sediul Poliției, însă aceasta nu a respectat dispozițiile polițiștilor și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului. După circa 1 kilometru, conducătoarea auto a oprit, moment în care pasagerul a început să adreseze amenințări cu acte de violență polițiştilor, impunându-se încătuşarea şi conducerea acestuia la sediul Poliţiei.

Bărbatu nu s-a potolit nici după ce a fost încătușat, acesta având un comportament violent pe traseu, în autospeciala de poliție.

Conducătoarea auto a fost testată de către poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi adulți, în vârstă de 40 şi 32 de ani, din Bacău, soţ şi soţie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către reprezentanţii parchetului.

De asemenea, poliţiştii au sesizat de îndată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Cluj, pentru dispunerea unor măsuri de protecţie în ceea ce îi priveşte pe cei patru minori, copii ai celor doi.

Marți, magistrații au luat decizia de impunere a arestului preventiv față de bărbat, iar față de femeie au dispus măsura contrulului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Bacău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, iar faţă de femeie a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal”, informează IPJ Cluj.



Comentarii Facebook