Un artist ambulant din centrul Clujului acuză că e vânat de Poliția Locală: E cerșetorie ce faceți - VIDEO

 

Un artist care cântă în centrul Clujului de ani de zile este în război direct cu Poliția Locală Cluj-Napoca, fiind amendat de multe ori pentru că face gălăgie și cerșește. 

 

Romeo Traian Dârjan cântă pe stradă, în zona Eroilor - strada Bolyai Janos, în fiecare zi. Poliția Locală l-a ”vizitat” și amendat de multe ori, pe motiv că perturbă liniștea publică și că cerșește bani cu arta lui. ”Trebuie să mergeți la Primărie să vă puneți în legalitate. Să vi se spună unde să cântați”, i-a explicat un polițist local. Altul l-a acuzat pe față că ceea ce face el nu este artă și că cerșește bani în cutia pe care o are pusă pe jos. 

 

Artistul se apără și motivează că el nu are nevoie de nicio autorizație, pentru că, potrivit legii 60/1991, art.3, activitățile cultural - artistice nu trebuie anunțate în prealabil la Primăria Cluj-Napoca. ”Eu mă exprim liber, lucru stabilit și prin Constituție. Eu nu fac gălăgie. De ce nu mergeti să dați amenzi și la terasele care funcționează pe Eroilor?”, i-a întrebat Romeo Traian Dârjan pe polițiștii locali.

 

În înregistrarea video făcută de acesta se aude gălăgia care vine de la terasele de pe Bulevardul Eroilor. Acestea respectă, însă, legea a precizat polițistul local, la fel ca și toate concertele care au loc în Piața Unirii sau în alte zone publice ale Clujului.

 

Bărbatul va contesta în justiție amenzile primite, pe care le consideră nelegale.

 

Dacă ați surprins un incident care păoate deveni și știre și ați vrea să fie sesizat autorităților, ne puteți scrie pe adresa office@stiridecluj.com sau să ne trimiteți imagini prin rubrica ”Fii reporter!”. De asemenea, ne puteți contacta pe Facebook. 




Comentarii Facebook