Un apartament a explodat în Grigorescu. Ce s-a întâmplat cu victima de 21 de ani

 

Victima exploziei produsă duminică dimineața, pe strada Fântânele, din cartierul Grigorescu, o tânără de 21 de ani, a fost transportată la București.

 

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a convocat în şedinţă extraordinară duminică, 21 februarie, la ora 11.30, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a exploziei la un bloc din municipiul Cluj-Napoca, strada Fântânele, produsă în dimineaţa acestei zile. 

 

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei şi mai multe apartamente au fost afectate de deflagraţie. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale. 

 

În urma şedinţei CJSU Cluj, ”s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei. Furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări)”, precizează Prefectura Cluj. 

 

La întâlnire, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Cluj, au participat primarul municipiului, Emil Boc, chestor de poliţie Tudor Grindean, şeful IPJ Cluj, colonel Florinel Budişan, IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliştan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector şef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-şef UPU-SMURD Cluj, dr. Adela Golea. 

 

Vezi AICI fotografii de la locul incidentului.

Comentarii Facebook