ULUITOR! Se milogeau ca să primească ceva de lucru și apoi îi ȘANTAJAU pe clujenii de bună credință

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Cluj, au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune şi şantaj.

 

Luni, 25 august, poliţişti de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au prins în flagrant trei bărbați suspectați de şantaj şi înşelăciune.

 

Practic, cei trei bărbați umblau pe la casele clujenilor și întrebau dacă nu cumva au nevoie de ajutor în schimbarea țiglelor sau a burlanelor. Cei care se lăsau impresionați, cădeau apoi victime acestor indivizi. 

 

Cu ocazia flagrantului organizat pe raza municipiului Cluj-Napoca, asupra membrilor grupării au fost găsiţi 3.700 de euro şi peste 2.500 de lei, dintre care 2.000 de lei marcaţi, bani care ar proveni din comiterea de infracţiuni.

 

Din cercetări, a rezultat că membrii grupării, 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani, din judeţele Cluj şi Harghita, se angajau în efectuarea unor lucrări de înlocuire a jgheaburilor şi ţiglelor de pe acoperişurile imobilelor, solicitând persoanelor vătămate o sumă modică.

 

La finalizarea lucrării, prin ameninţări repetate cu acte de violenţă, bărbaţii în cauză exercitau presiuni asupra persoanelor vătămate şi familiilor acestora, pentru a le remite alte sume de bani.

 

Până în prezent, în sarcina membrilor grupării s-au reţinut două acte distincte de şantaj şi înşelăciune, fapte comise în luna august, pe raza municipiului Cluj-Napoca, asupra a două persoane vătămate”, precizează Poliția Cluj.

 

Toţi membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii Facebook